PŘIPRAVUJEME: Milan Václavík, šéfkuchař a odborník na hmyz
13. červen 2015
Sobotní Večerní Radiožurnál pronikne do tajů hmyzí kuchyně. Proč se o ní mluví jako o budoucnosti třetího tisíciletí? Jaké druhy hmyzu jsou jedlé a jak je tepelně upravovat? Dá se hmyz také sušit, nakládat nebo zavařovat? A jak chutná? Na to a mnohé další odpoví šéfkuchař Milan Václavík, odborník na entomofagii.
Vysíláme v sobotu 13. června po 23. hodině. Své otázky na hosta nám můžete volat i vy, a to vždy v druhé půlce rozhovoru na telefonní číslo 221 552 155, nebo 221 552 255.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Dotaci 300 milionů pro MotoGP má podle vnitra nejdřív schválit Evropská komise. Jinak hrozí vratka
-
Doma mu to moc nevychází, v rámci Unie ale přebírá iniciativu. Macron se snaží být evropským lídrem
-
Kolik stojí interrupce? Nejvíc pacientky v průměru zaplatí na Pardubicku, rozdíl v ceně je i deset tisíc
-
Týdeník iROZHLASu: podrobnosti z kauzy Motol, Trumpovy veletoče a příběhy long covidu