PŘIPRAVUJEME: Milan Václavík, šéfkuchař a odborník na hmyz

13. červen 2015

Sobotní Večerní Radiožurnál pronikne do tajů hmyzí kuchyně. Proč se o ní mluví jako o budoucnosti třetího tisíciletí? Jaké druhy hmyzu jsou jedlé a jak je tepelně upravovat? Dá se hmyz také sušit, nakládat nebo zavařovat? A jak chutná? Na to a mnohé další odpoví šéfkuchař Milan Václavík, odborník na entomofagii.

Vysíláme v sobotu 13. června po 23. hodině. Své otázky na hosta nám můžete volat i vy, a to vždy v druhé půlce rozhovoru na telefonní číslo 221 552 155, nebo 221 552 255.

autor: mve
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.