Předvánoční atmosféra na Radiožurnálu už začala. Poslechněte si písně od písničkářky Kaczi a zpěváka Davida Deyla

29. listopad 2022

Čtvrtá svíce a Vánoční přání – tak se jmenují dvě skladby, které můžete nově slyšet ve vysílání Radiožurnálu. Hudební vánoční dárek posluchačům natočili písničkářka Kaczi a zpěvák David Deyl spolu se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu a Dětským pěveckým sborem Českého rozhlasu. Pusťte si je kdykoli chcete i na našem webu.

Čtvrtá svíce jako symbol lásky

Kaczi: Čtvrtá svíce
Hudba: Kateřina Kouláková, Jan Kořenek, Petr Harmáček, Lukáš Hradil
Text: Jan Kořenek, Kateřina Kouláková
Aranže: Petr Harmáček
Hrají a zpívají: Kaczi, Dětský pěvecký sbor Českého rozhlasu a Symfonický orchestr Českého rozhlasu
Produkce videoklipu: Blue Lune Productions

Název písničky Čtvrtá svíce z dílny písničkářky Kaczi vznikl podle adventních nedělí, respektive podle symbolických čtyř hořících světel na adventním věnci. „Je to píseň o lásce, milostném vztahu a adventním čase, který nám připomíná, abychom si na sebe vzájemně našli čas a dělali si radosti,“ přibližuje zpěvačka.

Autorem textu je její partner, aranžérsky se o písničku Čtvrtá svíce postaral zkušený muzikant Petr Harmáček. Atmosféru písně krásně dobarvují Dětský pěvecký sbor Českého rozhlasu a Symfonický orchestr Českého rozhlasu.

Vánoční přání pro posluchače Radiožurnálu

David Deyl: Vánoční přání
Hudba: David Deyl
Text: Tomáš Roreček
Aranže: David Solař
Hrají a zpívají: David Dayl (zpěv a piano), Dětský pěvecký sbor Českého rozhlasu a Symfonický orchestr Českého rozhlasu
Produkce: Marcus Tran
Label: Warner Music
Režie videoklipu: Viktor Odehnal

„Inspirací při psaní této písně mi bylo moje dětství v československém prostředí – proto je to duet češtiny a krásné slovenčiny, která mě osobně vždy ihned přepne do dětských let. Věřím, že to budou stejně cítit i další milovníci Vánoc,“ představuje svoji píseň Vánoční přání David Deyl. Spolu s ním ji nazpívala slovenská zpěvačka Kristina.

„Měl jsem velkou radost, když Kristina s natáčením souhlasila. Splnilo se moje přání a zároveň to byl můj první letošní dárek,“ dodává zpěvák. Poslední československý vánoční duet byly kultovní Zvonky štěstí s Darou Rolincovou a Karlem Gottem. Český rozhlas přeje skladbě Vánoční přání, aby se podobně jako tento hit zapsala do srdcí posluchačů.

autoři: Český rozhlas , and
Spustit audio