Před příchodem zimy myslivci intenzivně přikrmují zvěř. Kvůli podkožnímu tuku

28. prosinec 2013

Napilno mají na konci roku myslivci. Vydávají se do lesa a přikrmují zvěř - především srnčí, jeleny, muflony a daňky. Nezapomínají ani na koroptve, bažanty a zajíce. Činí tak kvůli tomu, aby zvěř nabrala podkožní tuk na zimu.

Každý rok vyráží s potravou ke krmelcům i Miloš Porč z Okresního mysliveckého spolku Olomouc. Jak říká, s přikrmováním jadrným krmivem myslivci začínají už v září:

„A v tuto dobu by mělo už končit, protože zvěř potřebuje na zimu nabrat podkožní tuk, který vytváří právě z krmení jadrným krmivem, a svůj metabolismus má uzpůsobený tak, že přikrmováním jádrem v zimním období už škodí.“

Pak už podle Porče dostane zvěř jen seno nebo krmnou řepu. Myslivci ale nezapomínají ani na sůl, která je podle něj pro zvířata rovněž nezbytná.

autoři: min , msk
Spustit audio