Před příchodem zimy myslivci intenzivně přikrmují zvěř. Kvůli podkožnímu tuku
Napilno mají na konci roku myslivci. Vydávají se do lesa a přikrmují zvěř - především srnčí, jeleny, muflony a daňky. Nezapomínají ani na koroptve, bažanty a zajíce. Činí tak kvůli tomu, aby zvěř nabrala podkožní tuk na zimu.
Každý rok vyráží s potravou ke krmelcům i Miloš Porč z Okresního mysliveckého spolku Olomouc. Jak říká, s přikrmováním jadrným krmivem myslivci začínají už v září:
„A v tuto dobu by mělo už končit, protože zvěř potřebuje na zimu nabrat podkožní tuk, který vytváří právě z krmení jadrným krmivem, a svůj metabolismus má uzpůsobený tak, že přikrmováním jádrem v zimním období už škodí.“
Pak už podle Porče dostane zvěř jen seno nebo krmnou řepu. Myslivci ale nezapomínají ani na sůl, která je podle něj pro zvířata rovněž nezbytná.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Strategické sabotáže i boj o nerostné suroviny. Soupeření velmocí se přesouvá pod mořskou hladinu
-
Alcaraz obhájil titul na Roland Garros. V historickém finále udolal Sinnera po více než pěti hodinách
-
Kameraman Smutný měl vášeň pro film, dokázal mu dát jedinečnou pečeť, shodují se Svěrák a Marhoul
-
Trump si vysláním Národní gardy do Los Angeles uzurpuje moc, která patří státům, líčí amerikanista