Prahu rozsvítí Noční běh pro Světlušku. Buďte u toho s námi!

Světluška, projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, už letos v rámci svých tradičních Nočních běhů na pomoc nevidomým a slabozrakým odstartovala v Plzni, Ostravě a Jihlavě. Další město, které běžci s čelovkami rozsvítí, bude Praha, kde se běh uskuteční 27. dubna ve 21:00 na Výstavišti. Registrace na místě bude probíhat už od 18.30. Na místě budeme s R-streamem, můžete se těšit na živé vysílání a zajímavé rozhovory. 

Součástí kampaně s vesmírným mottem „Vzhůru na oběžnou dráhu Nočního běhu pro Světlušku“ jsou letos videopozvánky s Bárou Polákovou, Janem Hájkem a Naomi Adachi. O doprovodný program, který jde s mottem ruku v ruce, se letos postará Tomáš Bubák, kterému bude symbolicky běhat a létat jojo na provázku.

Účastníci se budou také moci vyfotit s maskotem letošní sezóny – světluščím astronautem. Pražské běžce čeká hudební rytmické rozproudění v podání zpěvačky Báry Polákové. O další hudební doprovod se postará Dj Cubik a běžce na start odvedou bubeníci z Groove Army. Celým večerem provedou moderátoři Ivana Veselková a Jan Pokorný, kteří ke dvacetiletému výročí Světlušky připomenou její historické milníky i milníky Nočního běhu.

„Jako každý rok i letos držíme Světlušce palce, aby přálo nejen počasí, ale zejména aby bylo vybráno co nejvíce finančních prostředků pro nevidomé. Pro Výstaviště Praha, a.s. je společenská zodpovědnost nedílnou součástí podnikání a Noční běh pro Světlušku již patří k tradičním akcím, na kterých velmi rádi participujeme. Další samozřejmostí je pak každoroční zapojení některých našich kolegů, kteří pilně trénovali v parku nejen po práci, ale ti nejvytrvalejší často i místo oběda,“ doplňuje předseda představenstva Výstaviště Praha, a.s. Tomáš Hübl.

Na výběr bude i letos z jednoho (2,8km) nebo dvou (4,5km) okruhů. Vítáni jsou zájemci všech věkových kategorií, kteří chtějí podpořit dobrou věc.

Více informací o akci naleznou zájemci zde.

autoři: Světluška - Nadační fond Českého rozhlasu , rej
Spustit audio

Související