Po 21 letech začal soud projednávat vraždu šéfa podsvětí

4. květen 2017

Vraždu někdejšího bosse podsvětí Antonína Běly policisté uzavřeli jen několik týdnů před promlčením. Dnes se tento případ dostává před soud. Bělu přepadlo maskované komando se samopaly u jeho domu v Úvalech u Prahy před 21 lety. Obžalovaný je jeho někdejší osobní strážce Pavel Šrytr a jeho údajný komplic Ján Kaco.

Obžalovaný Pavel Šrytr se před soudem objevil naposledy v dubnu, kdy mu soudce prodloužil pobyt ve vazbě. Do jednací síně ho vedla v poutech maskovaná justiční stráž. Bezpečnostní opatření se plánují i na samotné hlavní líčení. 52letého Šrytra přijde podpořit třeba jeho dlouholetý známý Petr Šesták, stejně jako Šrytr byl policistou Útvaru rychlého nasazení: „Vím, že to je férovej chlap a určitě by nebyl schopný zabít někoho za peníze." Sám Šrytr tvrdí, že v době vraždy byl na Slovensku.

Policie případ uzavřela těsně před promlčením díky novým svědectvím. Krajský soud v Praze má podle mluvčí Pavlíny Bočkové v plánu vyslechnout desítky lidí: „Hlavní líčení je prozatím naplánované do 25. května. Soud má v plánu vyslechnout kolem 20 svědků." Šrytrovi hrozí za vraždu až 15 let vězení nebo výjimečný trest.

autor: hla
Spustit audio

Více z pořadu