Plýtvání jídlem? „Inspirací by nám měly být naše babičky,“ radí šéfkuchař restaurace Sůl a řepa

Jeden milion tun potravin v Česku skončí každý rok na skládce. Plýtvání potravinami se věnujeme ve vysílání Radiožurnálu i Českého rozhlasu Plus celý týden. Co nás vede k plýtvání? A jak mu zamezit? Poslechněte si speciální vysílání Radiožurnálu a Českého rozhlasu Plus o klimatickém i sociálním problému plýtvání.

Hosty Jana Pokorného jsou:

  • Martin Štěpánek, ředitel potravinářského odboru ministerstva zemědělství
  • Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu
  • Pavel Drdel, šéfkuchař strakonické restaurace Sůl a řepa
autoři: Jan Pokorný , vma
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.