Plýtvání jídlem? „Inspirací by nám měly být naše babičky,“ radí šéfkuchař restaurace Sůl a řepa
Jeden milion tun potravin v Česku skončí každý rok na skládce. Plýtvání potravinami se věnujeme ve vysílání Radiožurnálu i Českého rozhlasu Plus celý týden. Co nás vede k plýtvání? A jak mu zamezit? Poslechněte si speciální vysílání Radiožurnálu a Českého rozhlasu Plus o klimatickém i sociálním problému plýtvání.
Hosty Jana Pokorného jsou:
- Martin Štěpánek, ředitel potravinářského odboru ministerstva zemědělství
- Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu
- Pavel Drdel, šéfkuchař strakonické restaurace Sůl a řepa
Související
-
K plýtvání potravinami přispívají vysoké ceny a promoční akce, kritizuje Mikoška ze Svazu obchodu
Jaký je další osud potravin, které se v supermarketu neprodají a jsou přitom vhodné ke konzumaci? A proč se u nás stále plýtvá jídlem navzdory vysokým cenám?
-
Jak plýtvá Česko: Ročně vyhodíme milion tun jídla. Jak tomu zabránit?
V seriálu Radiožurnálu se tento týden zaměříme na plýtvání jídlem. Jak správně skladovat potraviny? Které patří do ledničky a které jídlo je jedlé i po datu spotřeby?
-
Brněnský projekt Nesnězeno chce omezit plýtvání jídlem. Zachraňuje přebytečné porce z restaurací
Zachránit přebytečné porce jídla, které by jinak skončily v popelnici. To je náplní brněnského projektu Nesnězeno
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?