Pálení čarodějnic, Havířovský majáles... Vyberte si z našich tipů

25. duben 2024

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Jakub Jalůvka Trio v Ostravě
Jakub Jalůvka Trio v Hudebním Bazaru, to je pozvánka na páteční koncert do Ostravy. Začíná ve 20 hodin. Jakub Jalůvka představí akusticko-multižánrovou kapelu ve složení nástrojů kytary, cajón, baskytara a zpěv. Předvedou tvorbu prolínající skrze různé žánry.

Havířovský majáles
Do Havířova zveme na Havířovský majáles 2024, letošním tématem je sport. Na studentské slavnosti vystoupí Vali Angel, Světlo, Pavel Hanus a další. Program se koná na náměstí Republiky od 12:30.

Oslavy osvobození Hradce n. M.
Hradec nad Moravicí zve na Oslavy osvobození města a lampionový průvod. Pietní akt položení kytic začíná u památníku na městském hřbitově v 19:45, dále jde průvod k památníku v Podolské ulici. Ve 21 hodin se na hřišti na Stránce zapaluje vatra a program zakončí slavnostní ohňostroj.

Žamboši v Opavě
Zveme vás také na koncert akusticko-folkrockové kapely Žamboši. Začíná ve 20 hodin v opavském Klubu Art.

Jan Žamboch, Žamboši

Pozorování městské přírody
S odborníky a spolupracovníky Ostravského muzea můžete absolvovat zajímavé výlety a pozorování městské přírody v rámci celosvětového projektu City Nature Challenge. První se nabízí v pátek, v 16 hodin začíná expedice do „městské divočiny“ s Hanou Švehlákovou z VŠB–Technické univerzity Ostrava. V sobotu se zase s ornitology ze Slezské ornitologické společnosti vydáte brzo ráno poznávat ptactvo v ostravské přírodě.

Slet a pálení čarodějnic

Na Slet čarodějnic vás pozveme na zahradu Střediska volného času Krnov. Akce se koná v sobotu od 15 hodin. Čeká vás magické odpoledne se zábavou na originálních stanovištích, kotlíkový guláš, opékání marshmallow či netopýří punč.

Spolek Přátelé Vrbenska zve na náměstí Sv. Michala ve Vrbně pod Pradědem na Mejdan čarodějnic. Sobotní akce s bohatým programem začíná v 15 hodin. Těšit se můžete na stezku odvahy, lety na koštěti, pálení čarodějnic i opékání špekáčků.

Na Slezskoostravský hrad vás pozveme na pálení čarodějnic. Akce, která pobaví celou rodinu, začíná v sobotu v 15 hodin. Vítáni jsou návštěvníci v maskách.

Čarodějnický kros 2024, to je pozvánka na neděli do Nového Jičína. Středisko volného času Fokus a Atletika Nový Jičín pořádají běžecké závody v okolí Amfiteátru Skalky. Závod je otevřený pro všechny věkové kategorie, délka okruhu je 1500 metrů. V 8 hodin začíná registrace dětí, v deset se registrují dospělí běžci.

Pálení čarodějnic (ilustrační foto)

Slavnosti štramberských uší
Sobota patří ve Štramberku Slavnosti štramberských uší. Tradiční akce podnikatelů a pekařů krajové speciality se koná na Náměstí od 11 hodin.

Pazourky a souvky v Bolaticích
Ve Skanzenu lidových tradic v Bolaticích se v sobotu od 10 hodin koná neformální setkání sběratelů souvků a pazourků. Můžete přinést své nálezy a nechat si je určit odborníky.

Otvírání studánek
Klub rodáků a přátel města Nový Jičín zve na Otvírání studánek. Třináctý ročník sobotního výletu studánkovou trasou začíná v 11:50 u autobusové zastávky Žilina U partyzána. Na trase bude pro účastníky připraven zálesácký oběd.

Studánka z pramenitou vodou (ilustrační foto)

Výstava psů v Dolním Benešově
29. krajská Hornoslezská výstava psů všech plemen se v neděli koná v Dolním Benešově. Akci pořádá Kynologický klub Dolní Benešov na Stadionu FC MSA. Začíná v 8 hodin.

Pokojíčky a domečky pro panenky
Muzeum Těšínska zve na výstavu Pokojíčky a domečky pro panenky. Uvidíte sbírky Muzea hraček v Rychnově nad Kněžnou. Výstava v muzejní Historické budově na Hlavní třídě je k vidění do konce června.

Šipkovaná po lese
Do Krnova se s dětmi můžete vypravit na nedělní Šipkovanou po lese. Začíná v 10 hodin na parkovišti pod Ježečkovým paloukem, kde je lesní hřiště. Těšit se můžete taky na opékání špekáčků.

Den jiného hraní ve Frenštátě p. R.
Den jiného hraní, to je pozvánka na neděli do Frenštátu pod Radhoštěm. Akce je určena dětem všech věkových kategorií a jejich rodičům. Představí smyslové hraní prostřednictvím světa pohádek a pohádkových postav. K vyzkoušení budou různé smyslové materiály jako kinetický písek, slizy, modelíny či vodní perly. Akce začíná v 9 hodin v Domě kultury.

Spustit audio