Festival Jeden svět, setkání modelářů, Olé fest... Vyberte si z našich tipů

11. duben 2024

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Pátek 12. dubna 

Květiny na zámku ve Frýdku-Místku
Květinová aranžmá floristy Slávka Rabušice provoněly prostory frýdeckého zámku. Speciální komentované prohlídky s autorem květinové výzdoby začínají v 10.30 a 13.30 hodin.

Budoár staré dámy v Opavě
V opavském Domě umění zahraje brněnská alternativní rocková kapela Budoár staré dámy. Koncert je součástí doprovodného programu v rámci festivalu Jeden svět. Začíná ve 20 hodin.

Jeden svět v Ostravě
A pokračuje lidskoprávní filmový festival Jeden svět v Ostravě. V centru Pant se bude od 18 hodin promítat snímek Žal v Lodu, na který nabáže debata s reportérem Jakubem Szántó. Minikino Ostrava pak v 19:30 hodin uvede film Útěk z Utopie a poté debatu s předsedkyní Česko-korejské společnosti Janou Chamrovou.

Vernisáž výstavy Na vážkách
V Národním domě v Brušperku je nová fotografická výstava Na vážkách. Slavnostní otevření výstavy za účasti autora Jiřího Valušáka je naplánováno na 17 hodin.

Výstava a burza skalniček
Klub skalničkářů Adonis v Ostravě zve na jarní výstavu skalniček, spojenou tradičně s burzou rostlin. Výstava se koná ve Středisku přírodovědců Korunka v ulici Čkalavově. Otevřena je od 9 do 17 hodin.

Šárka Adámková v Odrách
Dělnický dům v Odrách pořádá koncert zpěvačky a pianistky Šárky Adámkové. Se svým doprovodem představí hudbu, která v sobě kombinuje prvky amerického písničkářství, blues, jazzu a country. Koncert v Odrách je naplánován na 20 hodin.

Sobota 13. dubna

Modeláři v Karviné
Od 10 hodin se v Karviné koná výstava modelů letadel, bojové techniky, lodí a staveb. K vidění bude i modulové kolejiště v délce přes 40 metrů. Papírové i plastikové modely zájemci najdou v karvinském Středisku volného času Juventus.

Pocta Zuzaně Navarové
Spolek Hukvaldský potlach pořádá vzpomínkovou hudební akci pod názvem Pocta Zuzaně Navarové. Začíná v 15 hodin ve společenském sále Základní a Mateřské školy Leoše Janáčka v Hukvaldech.

Festival KRRRR!
V Krnově pokračuje festival 70 milimetrových filmů KRRR! V tamním kině Mír v sobotu promítnou hned 4 snímky, včetně kultovního filmu Blízká setkání třetího druhu. Projekce začíná ve 14 hodin.

Hobby horsing v Hlučíně
Dětský ranč v Hlučíně pořádá závody v hobby horsingu. Kromě závodního klání je připraveno malování na obličej, mini zoo i velké hřiště pro děti. Program začíná v 10 hodin.

Čtěte také

Sezóna na Trúbě
Hrad Štramberk s věží Trúba zahajují slavnostně novou sezonu. Akce začíná v 10:30, bude hrát dobová hudba, v programu jsou sokolnické ukázky, vystoupení šermířů či kejklířů.

Olé fest v Ostravě
A pobavit vás dnes může Olé fest v Ostravě. Jde o malý gastro-kulturní festival plný španělských rytmů a chutí. Koná se v ostravském Gongu, a to od 17 hodin.

Neděle 14. dubna

Dakarský závodník v Barráku
Dakarský závodník Libor Podmol vystoupí v ostravském klubu Barrák. Videozáběry z Dakaru a vyprávění dalších závodníků doprovodí živá hudba. K vidění bude i motorka ve stavu, v jakém s ní závod Libor Podmol dokončil. Akce začíná v 17 hodin.

Jarní koncert v Bystřici
A na hudební vystoupení pozveme do Bystřice na Třinecku. Jarní koncert tam začíná v 17 hodin. V podání Komorních smyčců Lidové konzervatoře Ostrava zazní díla významných českých autorů – Ilji Hurníka, Josefa Micky, Jaroslava Křičky a Bedřicha Smetany.

Lego výstava v Ostravě-Porubě
V Ostravě-Porubě je k vidění od 9 hodin největší moravskoslezská výstava modelů ze stavebnice Lego. Navštívit ji můžete v Základní škole na Dětské ulici. Vystaveny jsou světové stavby, obří ruské kolo, velká zoo, porubský Oblouk, část Staroměstského náměstí a spousta dalších výtvorů.

Na výstavě Svět fantazie z kostek

Tři nové výstavy můžete navštívit i v Národním památníku II. světové války v Hrabyni. Například výstavu Opava válečná mapující průběh 2. světové války, kdy se Opava stala nejzničenějším městem českých zemí. Památník je v neděli otevřený od 9 do 17 hodin s polední přestávkou.

A v Bruntále začala výstava Ve znamení černého kříže. Představuje výběr z předmětů ve sbírkách Muzea v Bruntále a mapuje působení řádu německých rytířů na Bruntálsku. Výstavu najdou lidé na zámku, k vidění je od 9:30 do 16:30.

Spustit audio