Ovlivňují náš život hvězdy? „Funguje to. Ale internetu nevěřte,“ říká Daniela Fischerová o astrologii

11. listopad 2015

Typický Vodnář, typická Panna, typický Kozoroh… Že už o vás někdo něco podobného někdy prohlásil? Dramatička a spisovatelka Daniela Fischerová, která se astrologii věnuje 40 let, tvrdí, že vše může být tak trochu jinak.

Každý z nás je velikou polévkou, v níž se mísí všechna znamení zvěrokruhu – jen v různém poměru. To v rozhovoru se Zuzanou Burešovou říká Daniela Fischerová.

Každý z nás má podle ní dvě hlavní znamení. To první většina z nás zná (určuje se podle data narození), to druhé se počítá podle hodiny, minuty, rovnoběžky a poledníku našeho narození.

„Všechny kombinace jsou přípustné, vzniká nám pak z toho 144 různých kombinací – jde o mnohem jemnější kategorie, než jaké nabízí ona základní dvanáctka,“ upozorňuje Daniela Fischerová.


Astrologie je jako poezie. Nemusíte v ní hledat žádnou hlubokou pravdu a já si dávno uvědomuji, že astrologie není vševědoucí. Některé souvislosti jsou však tak do očí bijící, že je nemůžete ignorovat.

Nedejte se však nachytat, varuje. „Nevěřte na duchy! Univerzální rady ‚kdo, s kým, proti komu‘ obvykle nevycházejí. Aby to vůbec dávalo nějaký smysl, musíte znát celý horoskop,“ zdůrazňuje.

Stejně tak neberte příliš vážně nejrůznější internetové servery, které slibují, že na základě vašeho data narození sestaví váš horoskop. „Nejdůležitější totiž je interpretační práce. A to se i zkušený astrolog učí desítky let,“ říká Daniela Fischerová.

Zajímá vás víc? Poslechněte si záznam celého rozhovoru a dozvíte se třeba i to, co všechno najdete v knize Daniely Fischerové Pikantní astrologie, která 16. listopadu vychází také jako audiokniha.

autor: als
Spustit audio