Ostravská zoo vybuduje v dosud nevyužité části areálu safari asijských kopytníků

17. únor 2013
zprávy

Pozorování zvířat z bezprostřední blízkosti v přirozeném prostředí - to je novinka pro návštěvníky, kterou zavádí ostravská zoo. Do konce roku má v zadní dosud nevyužité části zahrady vyrůst safari.

Už brzy bude mít ostravská zoo o lákadlo navíc. Její návštěvníci si totiž budou moci z bezprostřední blízkosti prohlédnout například ohrožené asijské osly, vzácné jeleny nebo netypickou kozu šrouborohou.

„Výhledově by v safari asijských kopytníků mohlo být umístěno až zhruba 100 zvířat, které by návštěvníci mohli vidět. Čas ukáže, jak si na sebe budou zvířata zvykat,“ potvrzuje ředitel ostravské zoo Petr Čolas.

Asijské safari s dvěma obrovskými stájemi se bude rozprostírat na šesti hektarech plochy, kde jsou dosud jen lesy a louky. Návštěvníci po něm budou kroužit ve vlakových soupravách.

„Prohlídka bude trvat zhruba půl hodiny. Součástí projektu je i zpřístupnění průjezdem stávajícího výběhu žiraf a rekonstrukce oplocení, vybudování návštěvnické vyhlídky a nástupního areálu,“ upřesňuje ředitel zoo Petr Čolas.

Expozice má být přístupná na jaře příštího roku.

autoři: Jana Jeckelová , msk
Spustit audio