Oslavte narozeniny Českého rozhlasu. Na dni otevřených dveří nebo v Riegerových sadech

17. květen 2018

Český rozhlas slaví. A ne jen tak obyčejné narozeniny. Poprvé totiž začal vysílat přesně před 95 lety. Proto si pro své posluchače připravil mimořádně nabitý den otevřených dveří a celodenní program v pražských Riegerových sadech. 

Psal se 18. květen 1923 a Československo se, jako jedna z prvních zemí na světě, zařadilo mezi státy s vlastním rozhlasovým vysíláním. Tehdy totiž začala vysílat veřejnoprávní stanice Radiojournal.

Teď Český rozhlas i s Radiožurnálem slaví. A přichystali jsme pro vás hned několik dárků.

Rozhlas včera a dnes. Přijďte na den otevřených dveří 

Jak vypadá moderní rozhlasové vysílání, se můžete přijít osobně podívat v sobotu 19. května do budovy Českého rozhlasu na Vinohradech. Zjistíte, jak se připravují zprávy a další rozhlasové pořady, potkáte se se svými oblíbenými rozhlasáky a prohlédnete si nejzajímavější místa v historické budově Českého rozhlasu.

Den otevřených dveří v Českém rozhlase (v sobotu 19. května od 9:00 do 18:00)

Chcete se přijít podívat? Rezervujte si časovou vstupenku, a to zdarma každý všední den od 9:00 do 16:00 na telefonním čísle 221 551 313.  Prohlídky začínají na recepci v Římské 13, Praha 2. 

K tomu Radiožurnál nachystal i doprovodný program. Kromě výstavy historických rozhlasových přijímačů (v Galerii Vinohradská 12) určitě zajděte po 11:00 ke květinářství na Vinohradské třídě, hned vedle vchodu do rozhlasu. Právě odtamtud bude až do 13:00 vysílat mobilní rozhlasové studio a společně s ním několik sporťáků. Ti vám ukážou, jak se vlastně liší rozhlasové a televizní komentování sportu.

Mimochodem, ani samotní sportovní redaktoři, kteří budou na místě, doteď nevědí, co všechno jsme si na ně připravili. A rozhodně budou překvapení…

Od 13:00 si pak v květinářství můžete vyzkoušet i hokejový trénink ve virtuální realitě, o kterém jsme vám nedávno vyprávěli v pořadu Experiment!

Slavit budou i Riegerovy sady

Láká vás spíš sobota na vzduchu? Vyrazte do pražských Riegerových sadů. Slavit se totiž bude i tam – a ve velkém stylu.

Čtěte takéSobotní program v Riegerových sadech

Od 13:00 se těšte na bohatý hudební a kulturní program, skvělé jídlo a zábavu. Na dvou hudebních scénách vystoupí Kašpárek v rohlíku, Lake Malawi, Debbi, Jaroslav Uhlíř, Slza, David Koller a mnoho dalších. Přímo z místa navíc bude od 13:00 vysílat Radiožurnál, takže nás můžete kdykoliv přijít pozdravit!

Dorazit přitom může celá rodina. Pro děti bude loutkové i hrané divadlo, chodci na chůdách, rozhlasová „bojovka“, dětské dílny a program Rádia Junior.

Vstup na celou akci a všechny body programu je zdarma. 

autor: als
Spustit audio