Oprášili jsme věšteckou kouli! Jaké nahrávky k nám brzy dorazí s nálepkou 2024?

4. leden 2024

Málokdy se díky kalendáři podaří, že máme šanci náš tradiční věštecký díl vysílat přesně v okamžik, kdy je to nejvhodnější. Doslova pár hodin před koncem roku 2023 jsme nahlédli do roku následujícího. Co se na nás ve světě hudby chystá?

Těšit se tak můžete na ukázky z alb DJESSE Vol. 4 Jacoba Colliera, Blue Electric Light zpěváka a multiinstrumentalisty Lennyho Kravitze a mnoho dalšího. A navíc se nám příchod Nového roku podařilo odpočítat a přivítat ho na vlnách Radia Wave pořádným groovem a zvukovým ohňostrojem.

Naši Silvestrovskou jízdu jsme odstartovali s Kennedy Administration a remixem skladby Lucky Number.

Zatímco ve vysílání jsme vám pustili studiovou verzi s Candy Dulfer, sem posíláme živou verzi skladby Nakie Nakie, za kterou stojí Electro Deluxe. Těm vyjde deska Next již 9. února. A hned dvakrát s ní přijedou díky festivalu Groove Brno do našich končin, kde si zahrají s B SIDE BANDem 23.10. v Brně a 24.10. v Praze. 

Brian Culbertson chystá spolu s Nathanem Eastem, Nicholasem Colem & Johnem Robertsem na rok 2025 desku Day Trip. A protože do roku 2025 je ještě daleko, tak sem posíláme jeho novinku, kterou vypustil tento týden skladbu Sandcastles 2.0.

Psal se rok 2018 a Jacob Collier představil ambiciózní projekt DJESSE, v rámci kterého chtěl do konce roku 2019 vydat celkem 3 alba. To se úplně nepovedlo, ale dokončit zbývá už jen poslední krok. To nastane díky přestupnému roku v magické datum 29. února 2024, kdy světlo světa spatří DJESSE, Vol. 4. Naživo pak můžete Jacoba zastihnout v listopadu v Praze v rámci DJESSE UK & EUROPE TOUR.

Zmínili jsme i další novinku, kterou je album kalifornských ORGŌNE  Chimera, na které si počkáme už jen pár týdnů, abychom si jej plně vychutnali již 9. února. Dvě ukázky a možnost předobjednání je tady.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka