O pořadu Sportžurnál

Víkendový sportovní magazín. Aktuality, přímé přenosy, hodnocení, komentáře.

Sportžurnál jako sportovní magazín mapuje aktuální sportovní dění doma i ve světě. Nejdůležitější sportovní událostí zprostředkovávají reportéři Radiožurnálu přímo z míst jednotlivých akcí doma i ve světě. Moderátor pořadu navíc doplňuje o další informace z agenturního zpravodajství.

Sportžurnál nabízí ucelený přehled o sportovním dění každého dne. Navíc ho vysíláme v čase, kdy většina nejzajímavějších zápasů a sportovních akcí probíhá nebo vrcholí. Posluchač tak dostane od reportérů přímo ze sportovišť ty nejrychlejší informace, které může přinést pouze rozhlasový či televizní přímý přenos.

Kromě přímých přenosů a živých vstupů reportérů do vysílání přináší Sportžurnál také ohlasy a názory sportovců a dalších přímých aktérů soutěží, pohled do zákulisí a v neposlední řadě zpravodajství o sportovním dění z celého světa. Nechybějí ani odborné pohledy a komentáře sportovních redaktorů Radiožurnálu a u vybraných událostí také soutěže pro posluchače.

Připravují: Reportáže a zprávy připravují redaktoři sportovní redakce Českého rozhlasu.

Historie pořadu:
Sportžurnál vznikal v devadesátých letech minulého století. Z půlhodinového magazínu vysílaného od 18.30 hodin se postupně dostal na hodinový mezi sedmou a osmou večerní. O víkendu, kdy se sportovních klání děje nejvíc, se vysílání postupně prodloužilo na téměř dvě hodiny, naopak ve všední den už ucelený sportvní blok nevysíláme.

Kdy se pořad vysílá

Čas vysílání
so-ne 18:10Radiožurnál

Další pořady

  • Stretnutie

    Stretnutie je vysielanie Českého rozhlasu pre slovenských spoluobčanov, ale aj pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o Slovensko a radi počúvajú slovenčinu.

  • Život k nezaplacení

    Rozhovor Jana Pokorného se sociologem Danielem Prokopem nejen o ekonomických výzvách pro domácnosti v roce, který ovlivnila pandemie a válka na Ukrajině. 

  • Seriál Radiožurnálu

    Pravidelné seriály z vysílání Radiožurnálu. Zajímavá témata, reportáže z vašeho kraje, kulturních akcí i historie.

  • Reportáže Radiožurnálu

    Vybíráme to nejzajímavější z vysílání! Reportáže a rozhovory z místa dění, které jste během dne slyšeli na vlnách Radiožurnálu.