Kuchař a odborný poradce v gastronomii. Absolvoval hotelovou školu v Mariánských Lázních, poté pracoval více než třicet let v gastronomii, hotelnictví a odborném školství.
Od roku 2003 přiravuje pro posluchače Českého rozhlasu České Budějovice pořad Kuchařské čarování s pravidelnou porcí inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření
Všechny články
-
Kuchařské čarování s jahodami
Hlavní roli v Kuchařském čarování hrají jahody. Kulinář Petr Stupka připraví francouzskou šarlotu, začaruje jahody do jogurtu a vzápětí je nechá zmizet pod křupavý kabátek.
-
Nepečený jahodový dort
Kombinace tvarohu a jahod potěší snad každého. Kulinář Petr Stupka nabízí recept na dort, jehož příprava je snadná a rychlá. Dezert se nepeče, stačí nechat ztuhnout.
-
Základní pravidla grilování
Na základní pravidla grilování se ve svém Kuchařském čarování zaměří Petr Stupka. Na řadu přijde i grilovačka bez masa, zauzování ryb a jako sladká tečka profiterolky.
-
7 nejčastějších chyb při grilování
Na grilovací nešvary poukazuje na začátku sezony autor Kuchařského čarování Petr Stupka. Všeobecně připomíná některé problematické věci, které při grilování děláme.
-
10 variací z 10 zemí na téma hovězí maso a ještě něco navíc
Pokrmy, jakož i lahůdky z Evropy vybral pro své Kuchařské čarování Petr Stupka. Nabídne variace hovězího masa, procházku bylinkovou zahrádkou a italské mandlové sušenky.
-
Italské mandlové sušenky
Originální recept na sladké mandlové sušenky nabídl posluchačům v pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka. Jejich příprava je snadná, upečte si je doma.
-
Losos podle receptu kuchaře Romana Pauluse a chřestová bábovka herečky Terezy Bebarové
V Kuchařském čarování upečeme lososa podle Romana Pauluse a chřestovou bábovku podle receptu Terezy Bebarové. A kulinář Petr Stupka přidá i další gastronomické zážitky.
-
Bezlepková bábovka s rýžovou moukou a dýní
Tradiční česká bábovka má mnoho variací a obměn. Kulinář a autor pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka nabízí recept na bezlepkovou verzi s rýžovou moukou a také dýní.
-
Chřestové recepty a domácí mlékárenství
Hlavní roli v Kuchařském čarování hraje chřest čili špargl. Kromě něj se bude kulinář Petr Stupka věnovat i domácímu mlékárenství. Prozradí, jak udělat třeba dobrý tvaroh.
-
Chřestový salát
Mladé výhonky chřestu jsou očistné a omlazující. Hodí se třeba do lehkého salátu s tuňákem, rajčaty a ředkvičkami. Zkuste ho připravit podle receptu kulináře Petra Stupky.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »