Někteří lidé si to nepřejí, uzavřel Hašek téma fotbalové reprezentace. Nezná kouče, který by řekl ne

19. říjen 2023

Velkým tématem českého fotbalu je nejen v poslední době národní tým a pozice trenéra Jaroslava Šilhavého. Po zápasech evropské kvalifikace v Albánii a s Faerskými ostrovy se dokonce sešel v úterý výkonný výbor Fotbalové asociace a řešil, co bude dál. Nakonec rozhodl, že kouč zůstává. Třeba fanoušci ale začali spekulovat, kdo by mohl Šilhavého případně nahradit. A objevilo se i jméno Ivana Haška.

„Víte co, se mnou se mluví v souvislosti se Spartou, s repre, takže já už to moc nevnímám. Ta šance, abych trénoval tady, je malá, protože jsem byl dlouhou dobu v zahraničí a sešel jsem z očí,“ říkal pro Radiožurnál Sport a ČTK Ivan Hašek.

Muž, který byl mezi roky 2009 a 2011 šéfem Fotbalové asociace, z níž odešel v polovině mandátu, a který tehdy přechodně vedl na krátkou dobu i národní tým. Žádnou nabídku teď nedostal.

Čtěte také

„Akorát jsem mluvil s Erikem Brabcem, se kterým jsem byl na hokeji, tak jsme o tom mluvili,“ zmínil Hašek technického ředitele Fotbalové asociace. A co kdyby nabídku vést reprezentaci dostal?

„Myslím, že těch alternativ bylo víc, hodně a jestli tady jakýkoliv dostane nabídku k národnímu týmu, tak neznám nikoho, kdo by řekl ne.“

Znovu ale – a trochu i tajuplně – prohlásil, že šance neexistuje. „Není prostě. Někteří lidé si to nepřejí a já už jsem se s tím smířil.“

Víc Ivan Hašek tuhle narážku – nejenom na možné působení u reprezentace, ale vlastně i obecně v Česku – nerozváděl. K současné kritice a situaci kolem národního fotbalového týmu říkal.

„Je tam na nich trochu na všech deka. Je mi až trochu líto vůči Jardovi Šilhavému, co se kolem toho dělo. Přál bych mu, aby kvalifikaci ke konci zvládl, nebude to jednoduché. Aby tlak pominul, aby ho nechali dělat práci, která teď je připravit se na ty dva zápasy a zvládnout je.“

Čeští fotbalisté – stále s trenérem Jaroslavem Šilhavým – totiž mají přímý postup na Euro ve vlastní moci. Variant pro poslední sérii zápasů je víc – pokud ale Češi v listopadu vyhrají v Polsku i doma s Moldavskem, nemusí se na nic ohlížet a dostanou se na evropský šampionát poosmé za sebou.

autoři: Mirko Vasić , mim
Spustit audio

Související