Nejhorší ulice v Česku se dočká opravy

11. září 2017

Nejhorší silnici v České republice najdete v Praze 10 v ulici U Seřadiště. V projektu Výmoly.cz už potřetí získala nejvíc hlasů. Řidiči, kteří si tudy zkracují cestu mezi Michlí a Vršovicemi, musejí na půl kilometru dlouhém úseku jet téměř krokem a ještě kličkovat mezi výtluky. Zdá se ale, že i tenhle příběh bude mít šťastný konec a vozovka by se už brzy měla dočkat opravy.

„Já naprosto rozumím tomu, že občané i média se ptají nás, ale já musím říct důležitou věc. Ta silnice není naše.“ Vysvětluje situaci mluvčí městské části Prahy 10 Vít Novák. Část silnice totiž patřila Magistrátu Hl. města Prahy a zbytek Karlu Dojáčkovi, majiteli zdejšího autocentra, který pozemek získal začátkem 90. let minulého století v privatizaci.

Letité spory se ale nakonec podařilo vyřešit, dodává Novák. „Pozitivní zprávou je, že došlo k dohodě mezi magistrátem a panem Dojáčkem, je vyřešena směna pozemků. Magistrátu bude patřit celá ta silnice, tudíž ji může celou najednou opravit. Důležité je, že je vydáno územní rozhodnutí a momentálně je v procesu stavební povolení.“

Čtěte také

Pražská Technická správa komunikací plánuje zahájit opravy na jaře příštího roku a rekonstrukce se dotkne nejen samotné ulice U Seřadiště, jak informuje mluvčí TSK Barbora Lišková. „Jedná se o rekonstrukci nejen ulice U Seřadiště, ale také ulice Na Louži a Pod soutratím, které na sebe navazují. Součástí celé stavby bude oprava vozovky, vybudování nových chodníků a oprava těch stávajících.“

Ulice se budou opravovat po etapách tak, aby zůstaly aspoň částečně průjezdné. A přepokládané náklady by měly být kolem sta milionů korun.

autor: Jan Pastor
Spustit audio