Naši fanoušci nás podpoří i v Plzni, věří zuberští házenkáři. Čeká se na rozhodnutí házenkářského svazu

Stav semifinálové série play off házenkářské extraligy Zubří - Plzeň je nerozhodný 1:1 na zápasy.

Plzeň v sobotním prodloužení vyhrála v Zubří o gól a ani v druhém zápase před zaplněnou halou se po 60 minutách nerozhodlo.

Za stavu 25:24 pro domácí navíc dostal červenou kartu plzeňský Stehlík, přesto hosté sahali po vyrovnání. Zubří však už vítězství nepustilo, v posledních vteřinách ho naopak pojistil trefou z křídla Polášek.

Zubří zahajuje boj o titul. Týmu věřím, něco v něm je, říká kapitán hazenkářů

hátenkáři Zubří vyhráli základní část soutěže

Play off házenkářské extraligy startuje už v sobotu. Zubří půjde do vyřazovacích bojů z prvního místa po základní části v roli největšího favorita na mistrovský titul.

Západočeši ale podali protest proti neuznané brance, která padla v závěru normální hrací doby druhého utkání. Plzeňský klub požaduje buď zpětné uznání branky a změnu výsledku nebo anulování zápasu. Stížnost bude řešit svaz házené ve středu.

Zuberští hráči se tak připravují na odvetné duely na soupeřově půdě, kam chtěli původně odjíždět s dvěma výhrami z domácího prostředí. Že ale jeden zápas ve své hale prohráli, není podle Matěje Šustáčka velkou komplikací.

„Vždycky, když jsem hrál play off a neuspěli v prvním zápase, tak už jsme všechny další utkání prohráli. Teď se nám podařilo vyrovnat, takže věřím, že budeme úspěšní“ uvedl Šustáček.

Házenkáři Zubří věří i v podporu fanoušků, kteří za nimi přijedou do Plzně. „V Plzni bude také podobně bouřlivá atmosféra jako u nás,“ říká Šustáček.

autor: tpe