Machu Picchu a peruánský metal

22. říjen 2007

Rozhovor s Lubošem Lichtenberkem zavedl Casablancu na jeden letní měsíc do Peru. Kromě řady zážitků včetně pašování kokového čaje a obcházení vstupních kontrol při cestě na Machu Picchu Luboš přivezl taky sadu CD s peruánským metalem. Zahráli jsme si spíš měkčí, atmosférické a lokálně zabarvené kousky z jeho kolekce.

V pořadu jsme srovnávali peruánskou všednodennost s turistickou horečkou okolo hlavních památek, Luboš odpovídal na icq dotazy ohledně záhad na planině Nazca a indiánských kmenů, srovnával Bolívii a Peru. Peru jsme tak představili ve světle relativně obvyklé batůžkářské trasy po této vizuálně i historicky velmi přitažlivé zemi - jen jsme malého průvodce po Peru prošpikovali autentickými (a čerstvě dovezenými) historkami. Ideální, pokud uvažujete o prvních krocích stejným směrem!

00615477.jpeg

Jeden z mnoha dalších českých cestopisů po Peru.

Peru v české Wikipedii Wikipedii.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.