Kýbl - zajímavosti z popkulturního světa

17. duben 2009

V pořadu Factory Radia Wave vám představujeme to nejnovější, co se na hudební scéně urodilo. Poprvé tady uslyšíte nově nasazené skladby do vysílání RW, pozvánky na opravdu zajímavé koncerty a také zajímavosti z popkulturního světa. Ty obstarává rubrika Kýbl, jejímž tvůrcem byl tento týden Pavel Zelinka.

Světlo světa spatřil další oficiální trailer k filmu Terminator Salvation, který bude zanedlouho uveden do kin. Trailer obsahuje píseň The Day The World Went Away od Nine Inch Nails. Trent navíc prozradil, že pracuje na předělávce r'n'b ploužáku Real Talk od R. Kellyho. Prý to bude pecka. Vzhledem ke kvalitě originálu to hůř dopadnout nemůže.

00582341.jpeg

O Philu Spectorovi a jeho trablech se zastřelenou kamarádkou své ženy ve vlastním domě jsme už referovali. Celá kauza má pro 68letého legendárního producenta špatný konec. Verdikt soudu zní 18 let natvrdo.

Ticho okolo legendy Pearl Jam se pomalu rozpouští. Sebranka okolo Eddieho Veddera připravuje novou řadovou desku na konec tohoto roku a zároveň prý chystá speciální překvapení k dvacátému výročí fungování kapely.

00367772.jpeg

Zatímco Warner Music sundává z YouTube postupně všechny své písničky, Universal Music zde ve stejnou dobu láduje v plné kvalitě tisíce klipů na nový portál, který bude spravován stejnou firmou. Najdeme ho na konci roku na www.vevo.com a všechny klipy prý budou přístupny zdarma.

Dan Deacon momentálně brázdí severoamerický kontinent a nabízí především farmářům jedinečnou příležitost užít si zdarma koncert, či dokonce s Danem osobně povečeřet na jeho účet. Co je k tomu potřeba? Přinést na koncert 20 nebo dokonce 120 litrů čistého, filtrovaného rostlinného oleje, na který jezdí maestrův tour bus. Za dvacet litrů půjdete na koncert zdarma i s doprovodem, 30 galonů oleje vám zajistí klidnou večeři s kapelou uvnitř dotyčného vanu. Pokud už netrpělivě vyhlížíte Deaconův příchod na evropský kontinent, doporučuji pomalu do konvičky střídat řádně profiltrovaný olej ze svého fritovače.

00638839.jpeg

Manu Chao má znovu problémy s politickými autoritami kvůli svým prořízlejším ústům. Na filmovém festivalu v mexickém Guadalajara se dotkl tématu tři roky starých nepokojů, které v San Salvador Atencu vyústily v policejní teror několika stovek obyvatel, včetně desítek žen, dětí a postižených. Manu na tiskovce před svým koncertem doslova řekl: "Co se stalo v Atencu byl svým způsobem státní terorismus. Úřady říkají: ,Nemluv o tomto incidentu, protože by se ti za tvoji zpupnost mohlo stát to samé, co se stalo v Atencu.'" Bylo poté překvapení, že koncert byl obratem zrušen?

00649395.jpeg

Beck sahá ke svým kořenům. Znovu vydává jednu ze svých první indie desek One Foot in the Grave, tentokrát rozšířenou o třináct dříve nevydaných nahrávek. Celkový tracklist tedy čítá 32 položek.

Twitter je fenomén dneška. Mike Skinner představí tři nové skladby z připravovaného alba právě zde. Co den, to jeden kousek. Kontrolujte http://twitter.com/skinnermike, jestli to nejsou jen silné promo řeči.

autor: Pavel Zelinka
Spustit audio