KULTURA ONLINE: Vyhlášení vítězů World Press Photo, kvíz o Praze nebo promítání kina Světozor

16. duben 2020

Chcete si dopřát nějaký kulturní zážitek? I když nám to současná opatření nedovolují, kulturu můžete sledovat alespoň na internetu online. Přečtěte si naše dnešní tipy.

Bianca Bellová - Svět knihy od 14.00 (potom kdykoliv ze záznamu)

Bianca Bellová bude číst povídku s názvem Samozřejmě, že se podívala. Příběh o nečekaném vyústění schůzky sjednané přes seznamovací aplikaci. Spisovatelka v současné době publikuje své nevydané povídky na Facebooku, aby lidem zkrátila čas v karanténě. On-line stream začíná na Facebooku Světa knihy a na Mall.tv ve 14.00 hodin. V minulých dnech se fanouškům představili už i Pavla Horáková nebo Michal Viewegh.

Večer bez líčidel (v rouškách) v Divadle Na Vinohradech

Tři moderátoři se setkají během živého streamu. Robert Tamchyna bude zpovídat Danielu Písařovicovou a Jakuba Železného z České televize. Diváci můžou také díky sociálním sítím pokládat otázky. Interaktivní rozhovor začíná ve 20.00 hodin.

CAMP - On-line kvíz: Praha, jak ji neznáte?

Určitě víte, kolik má Praha věží. Ale která z nich je nejvyšší? Díky virtuálnímu kvízu se projdete po Vyšehradské ulici a Václavském náměstí. Kvíz, který připravilo Centrum architektury a městského plánování, začíná v 19.00 hodin.

Než budeme zase hrát s Hanou Maciuchovou

Hosty Milana Heina budou další špičky ve svých oborech - paní Hana Maciuchová a kardiolog profesor Petr Neužil. Talk show Než budeme zase hrát si může zapnout kdokoliv na Facebooku Divadla Ungelt od 20.00 hodin.

Mladí ladí stream: Ondřej Pivec Organic Quartet

Jedenáctý ročník festivalu Mladí ladí jazz je letos pouze na internetu. Ondřej Pivec Organic Quartet je první kapela z pěti, která zahraje živě před základnou Kytary.cz.

Měsíc Jupitera - online kino

Do virtuálního kina zve své diváky kino Světozor. Tentokrát se kdokoliv může podívat na napínavý thriller z blízké budoucnosti Měsíc Jupitera. Snímek vypráví příběh uprchlíka, který po zásahu policejní kulkou k vlastnímu překvapení zjišťuje, že umí létat. Pro diváky je připravený také on-line chat, kde mohou sdílet své dojmy a pocity z filmu. Měsíc Jupitera začíná ve 20.30 hodin na webu Kina Světozor.

World Press Photo - vyhlášení vítězů od 22.00

Vyhlašování nejlepší novinářské fotografie za rok 2019 bude letos on-line. V nizozemském Amsterdamu začne vyhlašování 63. ročníku ve 22.00 hodin. Na hlavní cenu za nejlepší fotografii roku je nominováno šest fotografů - z Etiopie, Alžírska, Japonska, Polska, Irska a Ruska. Český fotograf letos není v žádné z kategorií.

Pražská zoo živě na internetu

Hlavní hvězdou pražské zoologické zahrady je teď malá samička slona indického, která se narodila na konci března. Jak se jí daří a co všechno už na světě stačila, sledovat můžete v těchto dnech díky sociálním sítím pražské zoologické zahrady

Koncert kapely Už jsme doma živě z Rock Café

Ve čtvrtek 16. dubna zahraje z Rock Café kapela Už jsme doma. Od 18.00 hodin se můžete těšit na punkově divokou, naléhavou a zároveň do detailu propracovanou hudbu s typickým zvukem trubky, obdivuhodným tempem i speciálně upraveným playlistem.

autor: šte
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.