KULTURA ONLINE: Čtení pro dospělé nebo rozhlasový dokument o konci 2. světové války

5. květen 2020

Přečtěte si dnešní online kulturní tipy.

ODVAHA SE NEHODÍ - ROZHLASOVÝ DOKUMENT

Tři čtvrtě století od bitvy o rozhlas a konce 2. světové války připomíná speciální rozhlasový dokument Radiožurnálu. Přibližuje spory o to, kdo má mít bezprostřední vliv na to, co Československý rozhlas vysílá – jestli Česká národní rada nebo vojenské velitelství. A také se ptá, zda a v jaké podobě měl rozhlas přijmout pomoc vlasovců. 

Dokudrama Petra Dudka s názvem Odvaha se nehodí odvysílá Radiožurnál V 9.05, poté bude k dispozici na webu

DOBROU! ČTENÍ PRO DOSPĚLÉ

Děti mají dopoledne televizní školu, odpoledne vysílání na Déčku a do postele je ukládá Večerníček... a rodiče neukládá nikdo? 

Speciální čtení pro dospělé si připravilo liberecké Divadlo F. X. Šaldy. Večerníček pro dospělé začíná ve 22.30 na Facebooku nebo YouTube kanálu - vždy od pondělí do čtvrtka.

LETNÍ LETNÁ - PROVAZOCHODKYNĚ NAD VLTAVOU

Festival Letní Letná ve spolupráci s Českým rozhlasem Vltava přináší živě online debatu o vzniku filmu Provazochodkyně nad Vltavou, který dokumentuje zahájení 16. ročníku a o zákulisí samotného festivalu. 

Co vedlo organizátory k vytvoření dokumentu o největší provazochodecké události v Česku? Jaký příběh se skrývá v zákulisí celé události? A jak na přechod vzpomíná samotná provazochodkyně Tatiana-Mosio Bongonga? 

KAREL KRYL Z BETLÉMSKÉ KAPLE

Spolek absolventů ČVUT připravil na úterní večer živý přenos z pražské Betlémské kaple. Na koncertu s názvem Vám všem patří díky zazní písně Karla Kryla pro zpěv, harfu, klarinet a kytaru.

autor: šte
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka