Konflikt při tréninku v Kladně? Bylo to přes míru, ale týmu to může pomoct, říká Martin Procházka

11. leden 2022

Hokejové Kladno konečně v extralize vyhrálo údajně i díky vyhroceným tréninkům. V jednom týmu si opět zahráli dva Procházkové. Lukáš Pech patří do klubu hokejových střelců. Poslechněte si Čistou hru s hokejovým expertem Martinem Procházkou.

Podle informací Deníku Sport došlo na jednom z tréninků Kladna ještě před utkáním se Zlínem ke strkanici, v níž se nejdříve ocitli zámořský bek Jake Dotchin a útočník Matěj Beran. Pak se do toho ještě přimotal impulsivní útočník Marek Račuk, který měl Dotchina krvavě zranit. Klub to oficiálně popřel. Co na to říkáš?

Kauzu jsem zaregistroval. Co mám informace, tak na tréninku, který byl údajně koncem roku, došlo k nepříjemné situaci. Občas se to stává, že hráči, když jsou ve spodních řadách tabulky, jsou často situací frustrovaní. To, co se stalo na tréninku, určitě bylo přes míru, došlo až ke zranění. Do této doby Dotchin je zraněný, nehraje za kladenský tým. To, že vyjádření Kladna není oficiální, nikdo se k tomu nechce více vyjadřovat, si myslím, že není dobře a mělo by se to uvést na pravou míru.

Čtěte také

Stávají se takové šarvátky v profesionálních týmech? Chápu, že někdo bouchne v kabině, občas po sobě hodí rukavici, ale že si dají lidově řečeno po tlamě?

Stává se to. Konkurence je veliká, žádný tým není nafukovací, hráči jsou podráždění, jsou na sebe vzteklí. Když se jim něco nedaří, tak jsou schopni do sebe vlítnout. V dřívějších dobách za nás bylo třeba 75 procent Kladeňáků, byli to většinou domácí hráči, ale ta doba je dávno pryč a trh s hráči je uvolněnější. V málokterém týmu je někdo z toho města, najednou jsou to hráči z jiných měst, jsou to profesionálové, kteří přijdou jenom za prací. Váží si té práce, na druhou stranu ví, že konkurence je obrovská a hráči, pokud jsou frustrovaní z toho, že jsou málo nasazovaní, mají pocit, že by potřebovali být víc vytížení, tak na tom tréninku do sebe vjedou. Myslím si, že je to teď mnohem víc než v dřívějších dobách, hráči jsou schopní do sebe vlítnout, až se zranit.

Můžou v klubu být dva tábory? Zámořští hráči jsou spolu, čeští hráči také, a teď to třeba skřípe už i kvůli tomu, že se nedaří?

Může a nemusí to tak být. Každý má svoji mentalitu, návyky. Třeba Dotchin je hráč, který se často pere, bylo vidět na zápase, že často po hráčích pokřikuje, to znamená, že je velice impulzivní, snaží se určitě hrát férově do těla, ale kolikrát to přehání. Myslím si, že právě na tréninku se snažil zjednat respekt, aby hráči k sobě měli úctu, až na to doplatil. Nikdo nechce hrát stále dole, ale Kladno a Zlín jsou k tomu v letošní sezoně v podstatě odsouzení a musejí se koukat jenom na to, kdo je poslední a kdo je předposlední.

Může výhra Kladna s Olomoucí nastartovat nějakou novou šňůru třeba i po tom, co se stalo?

Může se stát, že tým bude klapat jinak, mohl se vyčistit vzduch a může se udělat teď lepší parta. Může se stát, že incident Kladnu paradoxně pomůže, že i když došlo možná i ke zranění, tak to může Kladno nastartovat a může se jim povést zvládnout více zápasů.

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související