Kde najdeme informace o nových telefonních číslech

19. září 2002
Dobrá rada

V noci ze soboty 21. září na neděli 22. září letošního roku dojde k přečíslování telefonních linek v České republice. Co by měli uživatelé telefonní sítě v prvé řadě udělat nám pověděl specialista tiskového odboru Českého Telecomu Vlastimil Sršeň.

Sršeň: Doporučil bych, zjistit s předstihem telefonní čísla svých známých, příbuzných, obchodních kontaktů. Je k tomu několik možností, nejdostupnější je seznam Zlaté stránky, speciální linka 14111, mohu také doporučit internetové stránky Českého Telecomu.

Jak se dotkne doba pro přečíslování uživatelů?

Sršeň: Mezi půlnocí a 3 hodinou ranní nebudeme schopni garantovat, že bude váš hovor uskutečněn správně. V tuto dobu je nelepší příliš telefonní linky nepoužívat.

Bude-li potřeba naléhavé spojení, třeba se zdravotní pohotovostí?

Sršeň: Nejjistější by bylo volat tísňová čísla prostřednictvím mobilních telefonů. Operátoři jsou informováni a mobilní sítě budou posíleny.

Jsou některá čísla, která nebudou měněna?

Sršeň: Jedná se o čísla začínající jedničkou. Jsou to tísňové linky, patří sem i některé informační stanice, u linek pro připojení k internetu dojde k minimálním změnám. U zelených linek se nebude po přečíslování vytáčet začáteční nula.

Spustit audio

Více z pořadu