Kanonýr, který dokázal vždy strhnout davy fotbalových fanoušků. Poslechněte si medailon Milana Baroše

28. únor 2023

Milan Baroš oblékl na záda dres s číslem 27 a už od začátku byl jako hráč Baníku Ostrava drzý a rychlý, což se fanouškům líbilo. Poprvé se v nejvyšší domácí fotbalové soutěži gólově prosadil ještě jako neplnoletý a brzy si vysloužil angažmá v Liverpoolu. I tam si získal fanoušky a s Reds získal i trofej v Lize mistrů. Poslechněte si medailon, který pro posluchače připravil reportér František Typovský a navnaďte se na četbu audioknihy Milan Baroš: Opravdová legenda.

Už jako mladík zářil v dresu Baníku Ostrava a proto přicházely lukrativní nabídky. Majitel Alois Hadamczik například nepřijal nabídku pražské Sparty a nakonec Baroše prodal za necelých 200 milionů do anglického Liverpoolu. 

Čtěte také

Průbojný útočník během kariéry bojoval i s váhou, ale se všemi překážkami si dokázal poradit. Tvrdě na sobě pracoval a brzy se přesunul do reprezentačního A-týmu, do elitního týmu Liverpoolu a lepší debut v Reds asi zažít ani nemohl. 14. září 2002 dvěma góly do sítě Boltonu rozhodl o výhře 3:2. Stejně jako v Ostravě si Baroš velmi rychle získal fanoušky.

V roce 2003 už v Anglii držel první trofej, když pomohl k zisku FA Cupu. Svými výkony zaujal i věhlasnou Barcelonu, ale z přestupu nakonec sešlo. Pro českého útočníka to bylo ale dobře, protože v roce 2004 na EURU v Portugalsku pěti góly pomohl reprezentaci k bronzu. "Bary" skóroval i v památném zápase proti Nizozemsku.

Co českému šutérovi utkvělo v paměti z památného finále Ligy mistrů mezi Liverpoolem a AC Milánem, po kterém mohl slavit titul v Lize mistrů? Byl nervózní při začátcích angažmá v tureckém Galatasaray? Čím si dokázal na svoji stranu přitáhnout davy fanoušků? Co zaznělo při děkovné řeči majitele Baníku Ostrava Václava Brabce při definitivní rozlučce legendárního fotbalisty? Jak se mu momentálně daří na krajské úrovni v dresu Vigantic? Regionální křížovkářské heslo typu ostravský bůh na pět? Baroš!

Čtěte také

Série Příběhy sportovců nabízí krátké audio zpracování životopisů sportovních legend. Poznejte s námi významné životní a sportovní situace, které ovlivnily slavné kariéry. Navnaďte se medailonem na poslech celé série o knize Milan Baroš - Opravdová legenda, která je dostupná na webu sport.rozhlas a v mobilní aplikaci mujRozhlas.

Spustit audio

Související