K nezaplacení. Noc pod hvězdami v bezhvězdičkovém hotelu pod švýcarskými Alpami

8. červen 2017

Nad vámi obloha plná hvězd, kolem zasněžené vrcholky hor, vůně lesů a luk a ticho, které místy přeruší jen cinkot kravských zvonců a zpěv ptáků. Taková noc se dá strávit v neobvyklém hotelu ve švýcarských Alpách.

Není to moc hotel. Jde totiž jen o postel postavenou na kamenné dlažbě. Po obou stranách jsou noční stolky s lampičkami a za postelí je zeď s dřevěnou stěnou. To je všechno. Skromné vybavení ale plně vynahrazuje velkolepá kulisa švýcarské přírody


Dvojčata Frank a Patrik Riklin jsou autoři konceptu bezhvězdičkového hotelu. Před 10 lety založili první hotely v bunkru a upozorňují tak na absurditu luxusních švýcarských hotelů.

Kolem jsou jen hory a louky, na kterých se pasou krávy a návštěvníky v posteli obsluhuje muž, který nalévá šampaňské. Takhle to aspoň vypadá na propagačním videu.

Noc v tomto speciálním hotelu přijde na více než sedm tisíc korun. V ceně je zahrnutý jak popříjezdový drink a snídaně, tak i obsluha, kterou obstarávají místní. Buď to může být farmář v gumových holinkách nebo třeba řidič a učitel, kteří zákazníky dovedou až k pokoji.

Přitom jim přitom vypráví místní vtipy a řeknou jim i jaké by mělo být počasí. To je velmi důležité, protože hotel nemá žádnou střechu. V případě deště se ale návštěvníci můžou schovat v nedaleké alpské chatě, kde je i koupelna.

Dvojčata Frank a Patrik Riklinovi

Za celým projektem stojí dvojčata Frank a Patrik Riklinovi, kteří pracují v pohostinství. Dvojice mužů se rozhodla jít proti současnému trendu ve Švýcarsku, které je známé svými luxusními horskými hotely.

Mladí „hoteliéři“ už mají přes třináct set rezervací a letošní sezóna je prakticky plná. Zájemci jsou z celého světa, například ze Spojených států, Austrálie, Afriky nebo Iráku.

autoři: bal , jaw
Spustit audio