Jsem trémistka, ale nikdo to nepozná, směje se zpěvačka Barbora Poláková

26. březen 2018

Sošek Andělů už doma z loňska pár má. A letos ni přibyla další, tentokrát za videoklip Po válce. „Tuhle cenu jsem si moc přála, bylo za ní hodně práce a hodně lidí, kterým jsem chtěla poděkovat,“ říká v rozhovoru s Lucií Výbornou herečka a zpěvačka Barbora Poláková.

A klip Po válce si ocenění určitě zaslouží. Jeho část totiž Bára Poláková natočila pozpátku. „Je pak velmi těžké si uvědomovat, kde je začátek písničky, jakou točíte scénu, jak to bude navazovat… i když teď už se nám to jeví jako jednoduché,“ vzpomíná zpěvačka.

Přímo v jedné ze scén svého nového videoklipu se Bára Poláková dokonce ostříhala. „Původně jsem se měla ostříhat kvůli jiné práci. Ta se sice nakonec nerealizovala, ale vlastně i díky tomu byla možnost ostříhat se přímo v klipu. Stříhání mi přišlo jako dobrá metafora změny po rozchodu,“ popisuje.

Ženu změní mateřství

Prvním velkým hitem, který ji proslavil, je Nafrněná z roku 2015. Ta se, kupodivu, proslavila i mezi malými dětmi. „Hned jak se písnička dostala ven, začala mi chodit videa malých holčiček, jak trsají,“ směje se Barbora Poláková.

Navzdory úspěchu, který v posledních letech zažívá, o sobě neustále tvrdí, že je velká trémistka. A nepřešlo ji to prý dodnes. „Naštěstí to na mě nikdo nepozná,“ usmívá se.

„Každou ženu promění mateřství, změní se optika pohledu na svět. Některé věci se stanou menšími, než se zdály,“ dodává k tomu v rozhovoru s Lucií Výbornou.

autoři: lvb , als

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.