Jihlavští fotbalisté remizovali s pražskou Duklou 1:1

17. srpen 2013
Zprávy z

Fotbalisté FC Vysočiny mají po 5. kole Gambrinus ligy na kontě čtyři body. Jihlava v sobotu večer remizovala s Duklou Praha 1:1. V 50. minutě dostal domácí do vedení Ondřej Šourek, osm minut na to ale odpověděl obránce Dukly Lukáš Štětina.

Nepříjemná situace přišla v 64. minutě. Jihlavský obránce Tomáš Marek zahrál rukou a sudí Zelinka ho poslal předčasně pod sprchy.

„Nastřelil mi ruku, co nato říct. Myslel jsem, že tam budu o chloupek dřív, prostě si to píchnul a trefil mi ruku,“ řekl po zápase jihlavský obránce. „Chtěl jsem hrát balon, šel jsem proti balonu. Kdyby to nebylo, že by šli sami na bránu, tak by to karta třeba ani nebyla, protože byla nastřelená.“

Jediným jihlavským střelcem, jehož gól nakonec přinesl Vysočině bod, byl Ondřej Šourek: „Potom, co jsme dali gól na 1:0, tak jsem věřil, že už to dotáhneme do vítězného konce, bohužel se nám to nepodařilo udržet.“

V 6. kole Gambrinus ligy pocestuje Jihlava za týden do Teplic.

5. kolo první fotbalové ligy:

Vysočina Jihlava - Dukla Praha 1:1 (0:0).
Branky: 51. Šourek - 57. Štětina. Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Černý. ŽK: Přeučil - Kalouda, Malý, Hlinka. ČK: 64. T.Marek (Jihlava). Diváků: 2450.

Další výsledky:
Viktoria Plzeň - Sparta Praha 0:0
Baumit Jablonec - 1. SC Znojmo 5:5
Zbrojovka Brno - Slovan Liberec 0:1
1. FK Příbram - Baník Ostrava 4:0

autor: jak
Spustit audio