Jihlavští fotbalisté nevyužili přesilovku a remizovali s Baníkem 0:0

8. listopad 2013
Zprávy z

Jihlavští fotbalisté remizovali ve 14. kole Gambrinus ligy s ostravským Baníkem 0:0. Vysočina měla v utkání převahu a od 66. minuty dokonce hrála s jedním mužem v poli navíc, když byl vyloučen ostravský Milosavljev, výhodu ale nevyužila.

Vladan Milosavljev si po zápase trochu postěžoval, že druhou žlutou kartu dostávat nemusel: „Myslím si, že žlutá karta opravdu nebyla na místě, bohužel. Chyby se stávají, ale neměla se stát taková chyba rozhodčího. Možná by to změnilo vývoj utkání. Vidíte, že jsme posledních 25 minut jen bránili. Uhráli jsme ten bod, což je pro nás nakonec dobré, určitě jsme spokojení.“

V jihlavském táboře naopak po utkání vládla nespokojenost. Obránce Vysočiny Jiří Krejčí věděl, že bod je ztráta: „Samozřejmě, všichni víme, že jsme byli pod tlakem, zase jsme ztratili doma dva body a zvlášť s Ostravou, s takovým soupeřem, s kterým musíme vyhrávat, jestli se chceme zachránit.“

„V prvním poločase jsme tam měli nějaké závary, mohli jsme z toho dát gól, ale bohužel se nám to nepovedlo. Druhý poločas po tom vyloučení už to bylo na jednu bránu, oni zalezli a čekali. Málo centrů tam bylo, málo jsme byli ve vápně,“ shrnul Jiří Krejčí.

Jihlava se posunula v tabulce na 13. místo, poslední Znojmo na ní ale ztrácí jediný bod a má navíc zápas k dobru.

14. kolo první fotbalové ligy:

Vysočina Jihlava - Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: Lerch - Pelikán, Vlasjuk. ŽK: Harba - Milosavljev. ČK: 65. Milosavljev. Diváci: 3049.
Sestavy:
Jihlava: Blažek - Mikula (84. Jánoš), Tlustý, Krejčí, T. Marek - Masopust, Karlík, Jungr, Koloušek, Teplý (55. Přeučil) - Harba. Trenér: Komňacký.
Ostrava: Pavlenka - Zawada (46. Vomáčka), Frydrych, Baránek, Vengřinek - Engelmann (80. Foltýn), Hable, Fantiš, Droppa, Holzer (31. Milosavljev) - Kraut. Trenér: Svědík.

autor: jak
Spustit audio