Ježíškova vnoučata jsou připravená plnit přání osamělých lidí. Odstartují v pondělí

10. listopad 2017

Kdy už budu moci splnit nějaké přání? S takovým dotazem se k nám často obracejí posluchači Radiožurnálu. Řeč je o projektu Ježíškova vnoučata, který má pomoci osamělým lidem. Každý z vás bude moct potěšit klienty domovů seniorů.

Webový systém, do kterého domovy pro seniory vkládají přání svých klientů, byl naposledy otestován, spuštěn bude v pondělí 13. listopadu ve 13 hodin a 11 minut. “Budeme doufat, že lidí, kteří budou chtít pomoci starým a osamělým lidem, bude dost,“ říká šéf vánočního projektu Ježíškova vnoučata Martin Ondráček.

Když někdo bude chtít plnit přání, může navštívit stránky www.jeziskovavnoucata.cz. A jaká se tam dají najít přání? Tak například 85letý Zdeněk si přeje projížďku poštovním autem, paní Růžena chce voňavku, paní Božena domácí chléb a máslo nebo Vincent pratelný polštář.


Na stránkách projektu Ježíškova vnoučata je už téměř 2000 přání

Zapojovat se mohou další domovy, stačí napsat mail na adresu vnoucata@rozhlas.cz. „Domovy to nic nestojí, jen potřebujeme určitou míru součinnosti jedné kontaktní osoby,“ říká Ondráček s tím, že zatím je 327 zapojených domovů, léčeben a dalších institucí.

Přání se budou splňovat průběžně, nezáleží také na tom, kdy se jednotlivá přání splní – zda před nebo až po Vánocích.

Ježíškova vnoučata přání
autor: jch
Spustit audio