Jeden víkend, tři derby! To nabízí deváté kolo Premier League. Zůstane Arsenal na čele tabulky?

30. září 2022

Hned tři derby nabídne aktuální deváté kolo Premier League. Jak hodnotí Petr Mikolanda a Jan Pěruška nepřesvědčivé výkony Anglie v Lize národů? Potvrdí se tvrzení, že derby nemá favorita? Kdo se po reprezentační pauze dostane do nejlepší formy? Komu fotbaloví experti Radiožurnálu Sport věří v bitvě Arsenalu proti Tottenhamu a Manchesteru City proti Manchesteru United? A fanoušci se dočkají derby i v pondělí, kdy se střetne Leicester s Nottinghamem Forest.

Odložená utkání kvůli úmrtí královny Alžběty II. a reprezentační pauza znamenaly v rozpisu zápasů nejvyšší anglické fotbalové soutěže značný rozruch, ale nyní už se vše vrací do starých, dobrých kolejí. Navíc nadcházející deváté kolo nabízí hned tři třaskavé derby.

„Reprezentační pauza zamíchá většinou dvěma faktory. Hráči, kteří zůstanou v týmu, tak trénují od pondělí do čtvrtka, v pátek si dají přátelské utkání mezi áčkem a béčkem a mají sobotu a neděli volnou. Naopak hráči v reprezentaci plní deset dní povinnosti, pak záleží na tom, jestli hrají nebo nehrají. Hráči národního týmu Anglie se teď nevrátí úplně v nejlepším rozpoložení, to Brazilci ti hráli skvěle a budou natěšení. V derby mezi Arsenalem a Tottenhamem věřím Arsenalu i díky domácímu prostředí a lepšímu rozpoložení hráčů, kteří se vrací z reprezentačních srazů,“ dává větší šance Kanonýrům Petr Mikolanda.  

V následujících šesti týdnech odehrají celky v Premier League až třináct zápasů. Fotbalová utkání se budou hrát téměř každé tři dny. A hráči v Anglii nebudou bojovat pouze o body pro kluby, ale i o nominaci na blížící se světový šampionát v Kataru.

V neděli 2. října od 15 hodin se bude hrát derby mezi Manchesterem City a Manchesterem United. „Nazval bych to jako návrat United do Premier League, protože poslední zápas hráli 4. záři s Arsenalem a pak už jen dva zápasy v evropských pohárech. Statistiky docela mluví pro United, protože z posledních čtyř zápasů na Etihad Stadium vyhráli třikrát. Takže i když jedou na stadion k velkému favoritovi, tak určitě mohou mít myšlenky na výhru,“ přidává statistické okénko před šlágrem mezi United a City Jan Pěruška.

Komu se zadaří v prvním kole po reprezentační přestávce? Pomůže ve šlágru kola Arsenalu proti Tottenhamu domácí prostředí? Jak zatím vnímá věrný fanoušek James vstup Nottinghamu Forest do elitní soutěže? Kdo z trenérů je momentálně nejžhavějším adeptem na odvolání? Aktuální díl pořadu S mikrofonem do Anglie vás dokonale navnadí na nabité deváté kolo Premier League. 

autoři: Martin Minha , rej
Spustit audio

Související