Jak poslouchat podcasty? Radiožurnál najdete i na Spotify

9. prosinec 2019

Baví vás Host Lucie Výborné nebo třeba Dvacet minut Radiožurnálu, ale jen málokdy je  stihnete živě? To, že si své oblíbené pořady můžete kdykoliv zpětně poslechnout v audioarchivu na rozhlasovém webu, už asi víte. Teď ale přicházíme s dalším vylepšením. Pořady Českého rozhlasu jsou totiž nově i na Spotify. Jako podcasty.

Rozhlasové podcasty samozřejmě nejsou žádná novinka. Odebírat je můžete už teď (a jak ukazují čísla, také to děláte, za což vám děkujeme!). Jediné, co k tomu potřebujete, je mobilní aplikace pro odebírání podcastů.

Aplikací je mnoho a výběr záleží jen na vás, mohou v nich ale být reklamy. Spotify a mujRozhlas jsou pro všechny operační systémy a fungují i přes prohlížeč na webu. Mobilní aplikace mujRozhlas je jediná, kde najdete všechny odvysílané záznamy našich pořadů bez reklam a zdarma.

Přímo v aplikaci stačí jen vyhledat svůj oblíbený rozhlasový pořad, kliknout na Odebírat – a hotovo. Každý nový díl se automaticky objeví u vás v mobilu. Poslouchat odvysílané díly tak můžete kdykoliv, dokonce i když nejste připojeni k internetu. Ať už jste v MHD, ve frontě nebo doma.

Najít podcasty Radiožurnálu můžete i přímo na našem webu. Vyberte si pořad, klikněte na Odebírat a pak už jen zvolte, v jaké aplikaci chcete v budoucnu svůj pořad poslouchat.

Podcasty Českého rozhlasu už jsou i na Spotify

Podcasty i na Spotify. S malým omezením

A nově najdete rozhlasové podcasty i na Spotify. Přímo v aplikaci Spotify tak můžete sledovat a poslouchat všechny své oblíbené rozhlasové pořady: Hosta Lucie Výborné, Dvacet minut Radiožurnálu, ale třeba i Zápisník zahraničních zpravodajů.

Má to ovšem i nevýhody. Spotify totiž archivuje pouze posledních 50 dílů u každého pořadu, ke starším záznamům se tak nedostanete. V tom případě se podívejte přímo do mobilní aplikace mujRozhlas, kde můžete všechny díly pořadů poslouchat bez jakéhokoliv omezení.

autor: als
Spustit audio

Související