Vývoj portálu mujRozhlas pokračuje, Český rozhlas chce vyjít vstříc i nevidomým

29. leden 2020

Mobilní aplikace je nyní kompatibilní s hlasovými čtečkami pro nevidomé Google TalkBack a Apple VoiceOver. V dalším zpřístupňování se bude pokračovat.

Český rozhlas pokračuje ve vývoji portálu mujRozhlas a mobilních aplikacích, které uvedl na konci loňského roku. Zaměřit se chce mimo jiné na nevidomé a slabozraké, pro které mohlo být doposud využívání největšího audioportálu na českém internetu problémem. Mobilní aplikace je nyní kompatibilní s hlasovými čtečkami pro nevidomé Google TalkBack a Apple VoiceOver. V dalším zpřístupňování se bude pokračovat.

V rámci služby mujRozhlas byla upravena ergonomie výpisu pořadů, kde je nyní možné pořady fulltextově vyhledávat a filtrovat podle stanice. Jednotlivé díly seriálů jsou označeny číslem epizody a jejich celkovým počtem. Dále byla přidána možnost zobrazení pop-up okna uživatelům, ve kterém může Český rozhlas komunikovat nové funkce nebo upozornit na speciální obsah.

Na domovskou obrazovku portálu mujRozhlas je nyní možné uživatelem přidat nejen audia z vybraných pořadů, ale i audia z vybraných témat. Snahou programátorů je také postupně odlaďovat problémy, na které upozorňují i sami uživatelé. Byla například opravena chyba, kvůli které se po uspání telefonu se systémem iOS mohlo přerušit přehrávání nebo zastavení audia po přehrání zvuku notifikace z jiné aplikace.

autor: lukpo
Spustit audio

Související