Jágrova naděje na NHL znovu ožívá. Zájem o legendu projevil St. Louis

29. září 2017

Hokejista Jaromír Jágr by mohl už zítra nastoupit za Kladno, jenže kde stráví další část sezony, to je zatím ve hvězdách. Jak se ale zdá, mohlo by to být v NHL. Zájem projevil St. Louis, který by tak vyřešil problémy v sestavě.

NHL, KHL, evropské ligy, česká extraliga i Kladno. V souvislosti s dalším hokejovým angažmá Jaromíra Jágra jsme už v posledních měsících slyšeli řadu možností. A před pár hodinami přišla další, v zámoří se teď mluví o dalším zájemci.

Šance na to, že bychom mohli Jaromíra Jágra dál vídat v nejprestižnější soutěži světa teď znovu trochu ožila, zájem o jeho služby by údajně měl mít St. Louis, který by angažováním české legendy mohl vyřešit velké problémy v sestavě.


Je to skvělý hráč a interně jsme se o něm bavili, stejně jako o několika dalších hráčích. Musíme si projít, jak chceme hrát a jaké typy hokejistů by mohly do našeho systému pasovat.Doug Armstrong, manažer St. Louis Blues

Týmu Blues totiž budou určitě nějaký čas chybět útočníci Berglund, Steen a nově také Fabbri, a generální manažer St. Louis Doug Armstrong přiznal, že je Jágr jedním z těch, o kterých v klubu mluví jako o případných posilách.

Je to samozřejmě trochu opatrnější vyjádření, ale v St. Louis by tedy pro Jágra mohlo být místo. Na druhou stranu, zřejmě nejpravděpodobnější varianta je, že alespoň v úvodu sezony oblékne dres prvoligového Kladna, a teoreticky by se tak mohlo stát už v sobotu v zápase s Přerovem.

Velký zájem o Jágra byl také v Kontinentální lize, vedení Nižněkamsku se netajilo tím, že by Jágra rádo získalo. Nabízejí se i české kluby jako prvoligové Kladno, Třinec nebo Plzeň.


I když není jasno, jestli Jágr nastoupí proti Přerovu, jsou už teď místa k sezení na kladenském stadionu v podstatě vyprodána.

Zda Jágr zítra nastoupí za Rytíře Kladno není jasné ani v tuto chvíli. Naposledy hrál za svůj mateřský klub před čtyřmi lety a teď se do jeho dresu může opět obléct. Jako majitel hokejového Kladna potřebuje jen podepsat smlouvu sám se sebou.

Ve středu Jágr za Kladno v první lize nehrál. Další šance je v sobotu doma proti Přerovu. „Jaromír nás stále nechává v napětí. Svůj start nepotvrdil ani nevyvrátil. Včera s týmem trénoval,“ vysvětluje mluvčí kladenských rytířů Vít Heral.

autoři: jch , David Nyč , jaw
Spustit audio