I dospělí mají dostat na bruslích šanci

12. leden 2015
Zprávy z

Naučit se jezdit na kole, plavat, lyžovat nebo třeba bruslit patří k celkem běžným dětským dovednostem. Může se ale stát, že dospělým nějaká taková dovednost chybí. V Jihlavě na Horáckém zimním stadionu proto začal nový kurz bruslení pro dospělé.

Na první lekci přišlo asi dvacet lidí, převahu měly ženy. „Jsem tady spíš kvůli dětem,“ konstatovala oslovená žena. Přidal se i bruslař – muž: „Já jsem naším dětem záviděl, že tady byly kurzy pro ně. Řekl jsem, že až jednou budou kurzy pro dospělé, tak se přihlásím. Ti dospělí byli dosud diskriminovaní,“ prohlásil bruslař.

K osvojení základů bruslení mají dospělí deset lekcí. „Paní trenérka si asi myslela, že budeme dělat piruety a jezdit dozadu a dopředu,“ směje se další bruslařka, která se patrně spokojí se základními dovednostmi.

Za vším stojí trenérka a vedoucí kurzů Linda Haferníková. „I dospělí mají dostat šanci zdokonalit se v tom, co umí. A přišli sem dokonce i ti, kteří na ledu stojí poprvé. Učím je to tak, aby byli schopni přijít na bruslení veřejnosti, aby se nebáli. Aby se jim nestal nějaký úraz,“ dodává trenérka.

autoři: mik , jak
Spustit audio