Hudební folklorní festival Setkání lidových muzik je přede dveřmi.

11. říjen 2011

Sejdeme se 4. listopadu v Kulturním domě Letňanka, Praha 18 – Letňany a 5. listopadu v Městské knihovně v Praze.

Letos se pokusíme soužit napříč pohlavím, věrovyznáním, barvami pletí, národnostmi, ale i věků. Letošní muzicírování bude o soužití. Již dávno existují koedukované (smíšené) muziky, které rozdávají radost a potěšení všem milovníkům a nadšencům lidového umění. Letos bychom se měli podívat, jak to vypadá, když mladší muzikanti zahrají těm zkušenějším zpěvákům, či zpěvačkám, anebo jak si budou vést zkušenosti nabírající mládí zpěváci a zpěváčky versus dospělé vyhrané lidové muziky.


Letos budeme svědky soužití. Soužití, které nám v normálním životě občas dělá problémy. Diváci budou zjevně překvapeni, že to jde, když se chce a když se k tomu připojí nesmírné zanícení pro dobrou věc a cit výběru z nepřeberné krásy lidových tonů z Čech, Moravy, Slezska, Slovenska, ale i cigánských melodií. Pro milovníky lidového hudebního umění, pořadatelé chystají mnohé překvapení. Diváci si budou moci vychutnat nejkrásnější písničky na světě interpretované zkušenosti, entuziasmem, nadšením, ale především velikou láskou k lidové hudbě. Kdo nepřijde, neuvěří.

Na pražské lidové muziky Kytice, Gaudeamus, Vycpálkovci, CM Jiřího Janouška, CM Slováckého krúžku Praha, Malé české muziky Jiřího Pospíšila a dětské lidové muziky Kolíček, Modřenec, Osminka, Řevnické Notičky, se můžou diváci také těšit na písničky a melodie od Dudácké domažlické muziky, Valašské dětské CM Pramínky z Kopřivnice, Mladých Bruštíků ze Slováckého Strání, Lidové muziky z Chrástu, ale také na slovenské a cigánské melodie lidových muzik Muzičky a Luny ze Slovenska .
Neodmyslitelným fenoménem Setkání bude opět „Kasací lidová zábava“ dospělých muzik a příchozích diváků při společném kasání s podtextem „Zahrajte tu moji“ od 20 hodin.


Další informace na www.folklornisdruzeni.cz

autor: zuf
Spustit audio