Hokejisté Boleslavi slaví první výhru, vede pořád Zlín

2. říjen 2011

V hokejové Tipsport extralize už není žádný tým, který by nepoznal vítězství v základní hrací době. Posledním celkem, který tuto radost okusil, se v sedmém kole stala Mladá Boleslav. V čele tabulky je Zlín, nedaří se naopak stále Slavii.

Mladoboleslavští čekali do sedmého kola nejen na první tříbodovou výhru, ale také na první gól Davida Výborného v dresu Bruslařského klubu. A právě tato trefa rozhodla o vítězství nad nedávným lídrem tabulky z Litvínova 2:1.

V čele extraligy je momentálně Zlín, který svou pozici potvrdil zdoláním Liberce v poměru 4:2. O vítězství domácích Na Lapači málokdo pochyboval, Severočeši se prosadili až v 57. a 60. minutě.

Daří se také Plzni, která porazila Slavii na jejím ledě 5:3. Dvěma góly se blýskl kapitán Indiánu Martin Straka. Sešívaní pomalu padají tabulkou dolů. Po dvou odehraných zápasech na tom byli se šesti body ze všech nejlépe, jenže od té doby nezískali žádný další.

Podobně na tom je i Kometa. Ta prohrála potřetí ze čtyř posledních duelů, tentokrát podlehla Pardubicím 1:4. Za stavu 0:1 měli Brňané několik možností vyrovnat, ale v době největšího tlaku je vykolejil gól na 0:2.

A růžový start do sezóny neprožívá ani úřadující mistr z Třince. V sedmém kole nestačil na kladenské Rytíře. Ti Werk Arénu vyplenili v poměru 4:1.

Zvedá se naopak Sparta, která uspěla na ledě neoblíbených Českých Budějovic. Jihočeši loni nad holešovickým mužstvem vyhráli ve všech čtyřech případech, jenže letos prohráli hned napoprvé. Budějovičtí dlouho vedli, ale nedokázali přidat další branku. Sparťané je za to potrestali otočením skóre na konečných 3:1 pro hosty.

V posledním nedělním střetnutí podlehly Karlovy Vary Vítkovicím 2:3, a propadly se tak na samé dno tabulky. Energie přitom po dvou gólech Pecha vedla 2:0, avšak v závěrečné desetiminutovce Ostravané utkání vyrovnali a v prodloužení jim bod navíc přisoudil Burger.

HC Kometa Brno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:4 (0:1, 0:1, 1:2), HC Mountfield Č. Budějovice - HC Sparta Praha 1:3 (1:0, 0:0, 0:3), HC Oceláři Třinec - Rytíři Kladno 1:4 (1:2, 0:2, 0:0), BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 2:1 (0:0, 2:1, 0:0), HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 2:3 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1), HC Slavia Praha - HC Plzeň 1929 3:5 (0:1, 1:3, 2:1), PSG Zlín - Bílí Tygři Liberec 4:2 (2:0, 1:0, 1:2).

autor: jsu
Spustit audio