Hokejová sezóna vrcholí. Sledujte ji na Radiožurnálu

21. únor 2013
S mikrofonem za hokejem

Hokejová extraliga nabírá na obrátkách. Letošní soutěž, kterou svými výkony oživili i hokejisté z NHL, spěje postupně do finále. Základní část extraligy se üzavřela už 24. a 26. února. Radiožurnál odvysílá v tyto dny speciální prodloužené vydání pořadu S mikrofonem za hokejem. K poslechu jste srdečně zváni!

Poslední dvě kola základní části extraligy jsou unikátní – všechny zápasy se v nich hrají v jeden den a jeden čas. S mikrofonem za hokejem se proto vydáme na všech sedm duelů a zůstaneme jim věrni mimořádně až do 21. hodiny.

Radiožurnál bude sledovat nejen boj o Prezidentský pohár, který získá vítěz základní části hokejové extraligy, ale i zápasy o udržení a hlavně samotné play-off, které startuje 1. března. Z jednotlivých duelů přineseme „předzápasové“ informace v ranním i odpoledním vysílání, samozřejmostí budou aktuální vstupy našich reportérů do zpráv. Ve Večerním Radiožurnálu nebudou chybět živé vstupy z jednotlivých třetin a zejména ze závěrů zápasů.

Prezidentský pohár je povzbuzením

Prezidentský pohár je pro klub, který jej získá, hlavně povzbuzením do vyřazovacích bojů. „Prvenství v základní části vůbec nic neznamená. Loni se o tom přesvědčila pražská Sparta. Sice po 52 odehraných kolech soutěži kralovala, ale ve čtvrtfinále ji nakonec vyřadila Kometa Brno, která byla po základní části až na osmém místě,“ připomíná sportovní reportér Radiožurnálu Pavel Petr.

Tabulce sice teď vévodí Plzeň, ale v poslední době se prezentuje spíše kolísavou formou. „Naopak velmi dobré výkony podává Slavia, stranou nebudou chtít zůstat Zlín, Třinec ani druhý z pražských celků, Sparta.“

Rozšířená baráž, napínavé play-off, mistr v dubnu

Do skupiny o udržení už téměř s jistotou míří Liberec a Chomutov a podle Pavla Petra dá se předpokládat, že Tygři a Piráti nakonec skončí i v baráži, která je letos poprvé rozšířená. „Zahrají si v ní poslední dva celky extraligy a dva nejlepší celky první ligy. Ze čtveřice týmů se dva nejúspěšnější dostanou do nového ročníku nejvyšší soutěže.“

Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec v kladenském dresu

Napínavější podívanou ale určitě posluchačům Radiožurnálu nabídne play-off, které startuje 1. března. „Týmy na sedmém až desátém místě si nejprve zahrají předkolo play-off, které se hraje na tři vítězné zápasy. Od čtvrtfinále bude nutné zvítězit čtyřikrát. Naopak týmy na jedenáctém až čtrnáctém místě čeká dvoukolová soutěž o udržení,“ upřesňuje Pavel Petr. Série o extraligový titul pak začne v úterý 9. dubna. Nový mistr bude znám nejdříve 14., nejpozději pak 21. dubna.

Přehled termínů zápasů

neděle 24. a úterý 26. února
poslední dvě kola základní části hokejové extraligy, na Radiožurnálu uslyšíte v obou dnech prodloužené vydání pořadu S mikrofonem za hokejem (do 21 hodin)

pátek 1. března
startuje play-off – zápasy by podle rozpisu měly začínat ve dvou časech, buď v 17.00, nebo v 18.00 hodin, s Radiožurnálem samozřejmě můžete být u toho

od 1. do 7. března
týmy na 7. až 10. místě si nejprve zahrají předkolo play-off na tři vítězné zápasy

od 3. do 21. března
týmy na 11. až 14. místě hrají dvoukolovou soutěž o udržení

od 8. března nejpozději do 21. dubna
čtvrtfinále, semifinále a finále – hraje se na čtyři vítězné zápasy

od 24. března do 19. dubna
dva nejhorší celky budou o extraligovou příslušnost bojovat v baráži

Radiožurnál bude mít své reportéry na všech stadionech a nabídne tak posluchačům jako jediná stanice aktuální informace o průběhu všech střetnutí a výsledcích zápasů, včetně informací ze zákulisí.

Vysílání ČRo Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: anr
Spustit audio

Více z pořadu