Hledám absolutní pravdu, říká Patrik Polášek aka Allien, rapper oddaný Krišnovi

4. březen 2024

Pořad Hergot! pokračuje v mapování pestré spirituality v Česku. Tentokrát přijal do studia pozvání rapper a člen hnutí Haré Krišna Patrik Polášek tvořící pod přezdívkou Allien. V rozhovoru přibližuje svou spiritualitu a otevřeně mluví i o začátku svého hledání, který zahrnoval experimenty s různými substancemi. Původní fascinace jej ale opustila. Jako bhakta, oddaný Krišny, se na leccos dnes dívá jinak.

„Byl jsem přesvědčenej, že vědomí je něco, co je nadřazený hmotě. Nedělal jsem moc rozdíl, jestli ty zážitky jsou duchovní nebo ne,“ říká Patrik k tomu, co pro něj bylo zprvu nejdůležitější. Nyní je ponořen do učení vycházejícího z Bhagavadgíty, prastarého hinduistického spisu. „Zatím jsem nic vyššího nenašel,“ říká a na otázku, zda je otevřen případně své přesvědčení změnit, odpovídá: „Pokud zjistím, že existuje nějaká vyšší filozofie, tak jo. Hledám absolutní pravdu a skutečnej smysl života.“

Zajímá vás blíže příběh Patrikovy spirituality? Jakými etapami procházela? Co jsou tři kvality hmotné přírody, o kterých je jeho troj-track Monk vibe? Co obnáší mnišský život, který vede? Pusťte si záznam rozhovoru!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.