Hejtmanka Petra Pecková: Věci okolo celého příběhu Petra Hlubučka jsou pro mě i bez rozhodnutí soudu neakceptovatelné

12. červenec 2022

Hostem pořadu K věci byla hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN).

V rozhovoru s Tomášem Pancířem hovořila Petra Pecková o úmrtí krajského náměstka Věslava Michalika a tom, jak je náročné ho nahradit jiným členem zastupitelstva, o aféře kolem náměstka pražského primátora Petra Hlubučka a odvolání šéfa Krajské správy a údržby silnic Jana Lichtnegra. Shrnula také aktuální situaci ve Středočeském kraji v souvislosti s uprchlickou vlnou z Ukrajiny.

"Petr Hlubuček.To považuji za opravdu fatální selhání člověka. Pro mě jsou věci okolo toho celého příběhu i bez rozhodnutí soudu neakceptovatelné. Pro mě je neakceptovatelné, že se někdo schází s někým v jakýchsi čistých bytech nebo, že někdo s druhým komunikuje šifrovaným telefonem, a chová se tak, jak se chová. To, jaká bude výše trestu, je samozřejmě na soudu a na orgánech činných v trestním řízení. Na druhou stranu já to vnímám tak, že byla pošlapána velmi poctivá práce tisíců lidí a spousta hodin poctivé práce mnoha z nás, a to se mi samozřejmě nelíbí," říká hejtmanka.

Kdo nahradí v zastupitelstvu Středočeského kraje zesnulého Věslava Michalika? Jsou už k dispozici nějaké výsledky auditu krajské Správy a údržby silnic? Kolik teď ve středních Čechách bydlí ukrajinských uprchlíků a budou pro ně stačit krajské kapacity škol? Poslechněte si v záznamu celého pořadu.

Spustit audio