Francouzské groovy speciality s pěknou porcí kvalitních remixů

9. únor 2024

Do playlistu prvního letošního únorového vysílání jsme naskládali spoustu kvalitních remixů v podání Funky French League, Maysy nebo Club des Belugas, představili spolupráci Ezela se zpěvačkou Ronou Ray a zahráli například z nových alb francouzských Cotonete a projektu Threestyle.

Osazenstvo uskupení Funky French League nechalo přepracovat skladby z nedávno vydané kompilace Dancefloor Weaponz vol.8 do remixové podoby a takhle to dopadlo.

Před týdnem vyšla kompilace remixů, za kterými stojí Club des Belugas, tak jsme si pustili ve vysílání ukázku v podobě  skladby But Rich Rhythms od skupiny Bahama Soul Club. Celou kompilaci si můžete vychutnat tady.

Bayacou Records vypouští do světa dlouho očekávané společné album soulové dvojice Ezel & Rona Ray. Před třemi lety spolu udělali několik singlů a po úspěchu prvních z nich, je z toho celá deska Take Me Home.

Cotonete se vrací na scénu s druhým dlouhohrajícím albem kopírujícím název francouzských hudebních cen –⁠⁠⁠⁠⁠ Victoire de la Musique. Všech devět skladeb na něm se nacházejících najdete k poslechu zde.

Electro Deluxe doprovázejí své nově vydané singly i živým provedením a nejinak je tomu i u skladby 1979, druhého singlu z aktuálně vydaného alba Next.

Britské vydavatelství Expansion Records zahajuje každý rok kolekcí Luxury Soul. Úspěch této série se odvíjí od kvality skladeb pocházejících od nezávislých soulových umělců, přičemž se zaměřuje na známá jména i nové hlasy. Všech 35 skladeb poslouchejte třeba tady.

Zahráli jsme první ukázku z chystané desky Let It Unfold, skladbu Dream Chaser, se kterou přichází zpěvák Myles Sanko. Díky ní se pouští na pole nezávislé tvorby se svým novým labelem 213 Music.  

Playlist dílu najdete tady

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.