Filmový drsňák Michael Madsen má duši romantika

9. červenec 2005

Poslední velkou hvězdou festivalu je americký herec Michael Madsen. Čtyřicátý ročník karlovarské přehlídky totiž uzavře projekce filmu režiséra Roberta Rodrigueze Sin City - Město hříchu, ve kterém hraje hlavní roli.

Michaela Madsena známe z obou dílů Tarantinova filmu Kill Bill, kde hrál drsňáka - vyšinutého zabijáka. Ostatně právě takové postavy jsou pro něj typické.

"Myslím, že jsem byl tak trošku označkován, ale mnohem radši bych hrál třeba milence, květináře anebo třeba otce," říká.

O Michaelu Madsenovi možná nevíte, že píše básně. A je to pro něj jako pro romantika opravdu skvělý relax.

"Spíš potřebuji být na plátně se ženou než se zbraní. A je pravda, že jsem už napsal několik knih poezie. Jestli budete mít někdy chuť, přečtěte si je!"

Film Sin City, který letošní karlovarskou přehlídku uzavře, byl natočen podle slavného komixu Franka Milera. Odehrává se ve městě zločinu, které nikdy nespí a které neustále svádí ke hříchu.

"Myslím si, že režisér Robert Rodriguez se trochu snaží přetvořit filmový styl. To co jsme dělali nebylo vůbec jednoduché. Nemáme tu zpětnou vazbu, točili jsme před zelenou obrazovkou, před zeleným plátnem, a vůbec nevidíme to okolí, co se tam děje. A myslím si, že to je takový spící tygr, tenhle styl točení, a že by se mohl ujmout."

Pro všechny u filmu je tenhle styl práce něčím novým. Počítačové triky, animace a takzvané klíčování sice k natáčení patří odjakživa, ale udělat takhle celý film, to se zatím moc nenosí.

"Rád zkouším nové věci a myslím, že bych v tom neměl přestat. Lidé i filmy se stále mění a to znamená, že kdo chce být dobrý, nesmí zůstat stranou," dodává Michael Madsen, který je poslední velkou hvězdou 40. filmového festivalu v Karlových Varech.

autoři: duv , dka
Spustit audio