Filmoví fanoušci ve stanovém městečku

6. červenec 2002

Hotely na Karlovarské kolonádě praskají ve švech, jedinou záchranou je mnohdy stan. A ani tato varianta ubytování na filmovém festivalu jeho návštěvníky očividně neodrazuje. Jak zjistil Michal Fila, karlovarské stanové stanové městečko se hodinu od hodiny stále víc plní, především mladými lidmi.

Doslova jako houby po dešti vyrůstají na fotbalovém stadionu na okraji Karlových Varů stany různých velikostí a tvarů. zatím si nikdo nestěžuje ani na počasí, ani na kvalitu travnatého hřiště na pažitu se spí dobře.

"Vlastně se tu platí za osobu. Což je docela dobře. Prostředí se mi líbí. Ta cena jde 50 Kč na noc a sprch je za 10 Kč. Penzióny jsou předražené, akorát to jídlo, to musíme někam do hospody, a to je drahé. K dispozici jsou tři sprchy pro muže a tři pro ženy," říkají Radiožurnálu obyvatelé kempu.

Přesto že stanové městečko není přímo v centru festivalového dění, hosté si nestěžují, že za hrdiny stříbrného plátno musejí pěšky nebo autobusem.

"Autobusy stojí na týden 100 korun, takže se to vyplatí. My chodíme pěšky, do centra to trvá asi 10-15 minut," poznamenávají fanoušci.

Pokud tedy nebude pršet, určitě vydrží dobrá nálada. snad ji nezkazí ani filmy, kvůli kterým mladí lidé s batohy, karimatkami a spacáky na zádech do města přijeli.

autor: mkp
Spustit audio