Fanoušci v Anglii na hráče nezapomínají. Těší mě, že na Žižkov dorazí legendy Sheffieldu, říká Daniel Pudil

19. květen 2023

Má Manchester City v aktuální formě nějakou slabinu? Zahraje si Newcastle poprvé po 20 letech Ligu mistrů? Je osmiměsíční trest pro útočníka Ivana Toneyho za jeho sázkařskou aféru správný? Nejen o tom v pořadu S mikrofonem do Anglie diskutují Martin Minha, Petr Mikolanda a Jan Pěruška. Uslyšíte i exkluzivního hosta Daniela Pudila, který na sobotu 20. května chystá oficiální rozlučku s profesionální kariérou. Na Žižkov přijedou legendy Sheffieldu Wednesday.

Fotbalový obránce a záložník Daniel Pudil, který žije v Anglii a prošel kluby jako jsou Watford nebo Sheffield Wednesday, se v sobotu 20. května oficiálně rozloučí s kariérou na stadionu Viktorie Žižkov. 

Dane, stále jsi registrovaný v klubu Hallam FC. Jak často tam docházíš?

Docházím tam, tak jak mám čas. Jsme domluvení s majitelem, že mu vždy dva, tři dny před zápasem napíšu, jestli jsem volný. Snažím se hrát, co nejvíc, to jde. Jsem domluvený i s trenérem, že neznamená moje jméno to, že mě musí pořád stavět. Záleží na něm, jak se rozhodne. Někdy začínám na střídačce a hraji třeba jen dvacet minut. 

Jak jsi na tom po zdravotní a kondiční stránce?

Zdravotně v pořádku, bylo super, že během celé kariéry jsem neměl žádné vážnější zranění. Fyzicky jsem na tom hůř, než jsem býval. V zítřejším zápase mě uvidíš asi jenom na stoperu a dám si to jen do žabky. 

Hallam FC má nejstarší hřiště v Evropě. Je to tak?

Myslím si, že dokonce i na světě. Je to nejstarší stadion na světě a druhý nejstarší tým na světě. 

Když hrajete na stadionu, jsou tam patrné nějaké stopy historie?

Nic se tam neměnilo, takže hřiště je z kopce a do kopce, takže první poločas si vždy vybíráme, aby se hrálo do kopce. 

Jaké pouto máš s Watfordem, kde jsi se nedávno účastnil akce, při které došlo k podpisu hráčských kartiček a dalších aktivit s fanoušky?

Je to příjemné, lidé tady nezapomínají. Když jsem přišel do Watfordu, tak ty sezony nebyly úplně dobré. Odehrál jsem tři sezony, kdy jsme byli jednou ve finále play-off, ale prohráli. Třetí sezonu už jsme se dostali do Premier League a na to se nezapomíná. Bylo příjemné vidět, jak spoustu lidí přišlo na podpisovou akci a o poločase zápasu jsme byli pozvaní na hřiště, kde nás vytleskali a dělal se menší rozhovor. 

Zítra na stadionu Viktorie Žižkov uvidíme legendy klubu Sheffield Wednesday?

Uvidíme. Přijede pár mých spoluhráčů a legend, takže to bude hodně nabité. Když jsem viděl soupisku Realu Top Praha, tak doufám, že to bude hlavně charitativní zápas a nebude to moc o běhání a soubojích. 

Budeš hrát v zápase za Real Top Praha nebo za Sheffield Wednesday?

Když jsem viděl sestavu Realu Top Praha, tak budu muset hrát za Sheffield. Podle mě bych se do sestavy Realu nedostal. 

Poslechněte si celý rozhovor s bývalým fotbalovým reprezentantem Danielem Pudilem a v sobotu 20. května od 14.00 můžete dorazit na charitativní utkání mezi Realem Top Praha a Sheffieldem Wednesday, které se odehraje v Praze na Žižkově. Co proběhlo po zápase Manchesteru City a Realem Madrid mezi trenérem Guardiolou a Kevinem De Bruynem? Sázení na zápasy a Ivan Toney, co za kauzou stojí? Nabitý díl pořadu S mikrofonem do Anglie je tu pro vás. 

autoři: Martin Minha , rej
Spustit audio

Související