Echo Live: Girls In Hawaii z Paléo Festivalu

25. listopad 2014

Ve čtvrtečním vydání pořadu Echo Live se vrátíme na Paléo Festival do Švýcarska – z největší tamní open air přehlídky už jsme vám nedávno nabídli třeba záznam vystoupení kapely Jungle, tentokrát je čas na belgickou indierockovou skupinu Girls In Hawaii.

Belgická indiepopová kapela Girls In Hawaii si před nedávnem prošla víc než pětiletou pauzou vynucenou tragickou smrtí bubeníka Denise Wielemanse. Skupina se ale na scénu vrátila a po loňském EP Misses, ze kterého si v pravidelné rotaci Radia Wave hrajeme stejnojmenný singl, a albu Everest tentokrát nenechala fanoušky čekat dlouhé roky a nové album vydává hned po roce. Jejich aktuální deska se jmenuje Hello Strange a Girls In Hawaii se na ní pořád hlásí k ohlasu Bonnieho Prince Billyho nebo Cat Power, folkový zvuk ale rozvíjejí do podoby indie popu namíchaného s rockovým zápřahem.

Vystoupení Girls In Hawaii na letošním ročníku Paléo Festivalu natočila pro potřeby Evropské vysílací unie, a tedy i pro Radio Wave švýcarská stanice RTS.

autor: Jiří Špičák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.