Domácí králík s bejlím na Květnou neděli
Květná neděle je prvním den Pašijového týdne, a kromě receptu na domácího králíka s bejlím připomenou Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření obyčej pašijového pometla.
- 8 plátků slaniny
- králík
- 2 lžičky tymiánu
- 3 stroužky česneku
- sůl a pepř
- libeček
- pažitka, popř. petrželka
- 1 dcl masového vývaru
Králíka rozdělte na 8 porcí. Každou posypte sekaným česnekem a tymiánem, osolte, opepřete, zabalte do plátku slaniny a sepněte párátkem. Maso opečte ze všech stran do červena na rozpáleném sádle. Potom je vložte do pekáčku, přidejte zelené bylinky, podlijte 1 dcl vývaru, přidejte výpek ze smažení a pečte v troubě asi ¾ hodiny. Hotové maso posypte nakrájenou petrželkou a podávejte s vařenými nebo šťouchanými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.