Babiččiny májovky na divoko

V receptech našich babiček si připomeneme jarní druhy hub a přidáme recept na májovky na divoko.

Ingredience
  • 25 dkg májovek
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • ½ celeru
  • 5 dkg sádla
  • 2 lžíce mouky
  • 2 lžíce octa
  • sůl
  • tymián
  • nové koření
  • cukr

Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme na tuku. Přidáme nadrobno nakrájené májovky, osolíme a podusíme. Přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, tymián a nové koření, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Po odpaření vody zaprášíme moukou, dochutíme cukrem, octem a solí a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.