Člověčiny aneb Svět lidských fenoménů. Poslouchejte na Dvojce nově od 4. ledna

28. prosinec 2023

Vydejte se s námi na pomyslnou cestu kolem světa s novým podcastem Člověčiny. Ukážeme si, že my Češi, či šířeji Evropané, toho máme i třeba s domorodými kmeny v Africe společného víc, než by se mohlo na první pohled zdát.

Znalci etnik a kultur z celého světa Martin Rychlík a Martin Soukup vás provedou různými společnostmi na sever, jih, západ i východ od nás a ukážou vám zvyky sice rozličné, ale v něčem si podobné, a vlastně lidské.

Martin Rychlík a Martin Soukup

A nebude to jen povídání etnologa a antropologa, Martinové Soukup a Rychlík si pozvou i hosty a díky archivu Českého rozhlasu vás za domorodci dokonce přímo vezmou – tedy samozřejmě pomocí zvukových nahrávek.

Člověk může být člověkem na tisíce způsobů, a tak zjistíme, jak amazonské kmeny dělají trofejní hlavy zvané tsantsy, poslechneme si hudbu australských domorodců a dojde i na moravskou zabijačku. Člověčiny aneb Svět lidských fenoménů je seriál o všem, co nás – lidi – spojuje.

Člověčiny poslouchejte každý čtvrtek v 18 hodin živě, kdykoli na webu Dvojky, v aplikaci mujRozhlas nebo v podcastových aplikacích.

Spustit audio