Cimrmanovy geocoiny na cestě kolem světa: Slovensko a Madeira

13. prosinec 2016

Tři pamětní mince s kompasem Járy Cimrmana už měsíc cestují po Evropě. Jejich úkol je dostat se kolem zeměkoule do Českého rozhlasu. Jedna z nich teď čeká na Madeiře.

Trojici geocoinů vyslali příznivci geocachingu na cestu kolem světa z pražského Divadla Járy Cimrmana při listopadovém megaeventu Génius český.

Každý, kdo chce minci pomoci obletět svět, ji má popovézt ideálně na východ. Která z nich jako první dorazí zpět do Prahy, zatím není jisté. Jejich cestu ale můžete sledovat s námi!

Nejblíže ke splnění svého úkolu má zatím mince číslo 3 vyznačená zelenou barvou, která se nachází na slovensko-polské hranici. V těsném závěsu za ní je geocoin číslo 2 znázorněný červeně. Ten se z Česka vydal nejprve do Drážďan a poté zamířil na Slovensko.

Mince číslo 1, v naší mapě modrá, je zatím v pomyslném závodu v cestě na východ poslední, ale může se pochlubit jiným prvenstvím – má za sebou nejvíc kilometrů. Jedni z jejích nálezců ji vzali do Portugalska, a tak mince, která je momentálně na souostroví Madeira, nacestovala už přes 4300 kilometrů.

Spustit audio