Chceme vystoupit ze svého stínu, říká Michal Pavlíček. Vydá Pražský výběr novou desku?

Na Metronome festivalu na pražském Výstavišti vystoupí i kapela Pražský výběr. Písničky budou prý dávat do modernějšího kabátu. Bude červnový koncert předzvěstí nové desky?

„Koketovali jsme s elektronikou už dříve, Michal Kocáb i já máme na elektroniku slabost. Domluvili jsme se, že některé věci ve Výběru zmodernizujeme,“ popisuje nový přístup kapely ke starým hitům kytarista Michal Pavlíček.

Například tradiční písnička Nekonečnej mejdan si s elektronikou sedne. V novém podání na festivalu ale zazní i skladba jako Vem to ďas a jiné, které Pražský výběr nehrál přes 20 let. A o největší hity v tradiční podobě fanoušci nepřijdou.

„Lidé budou chtít slyšet naše zaručené hity v klasickém posazu,“ popisuje Pavlíček, podle kterého je nová aranže signálem, že se Výběr snaží vystoupit ze svého stínu.

Lepší žádná deska než špatná

Udělat novou desku s novým pohledem podle Pavlíčka není jenom o hudebním jazyku, ale o tom, aby se pět postarších pánů dohodlo na sdělení. O tom, co vlastně chtějí světu říci.

A vydá tedy Pražský výběr dvacet let po desce Běr nové album? „Nechci udělat desku, u které bych si nebyl jistý, že je dobrá. Chtělo by ještě tak deset věcí, které jsme udělali, dopsat, a potom je vybrat,“ říká kytarista s tím, že lepší je nevydat desku žádnou, než aby byla špatná.

autoři: Vojtěch Koval , prh
Spustit audio

Související