České Švýcarsko je dvousečná zbraň. Společnou linku se správou parku ale chceme najít, shodují se kandidáti z Krásné Lípy

Ke komunálním volbám na konci září se chystají i obce, jejichž život nedávno poznamenal rozsáhlý požár. Nakolik jsou lidé žijící v sousedství Národního parku České Švýcarsko ovlivněni jeho existencí? Je pro ně blízkost nedotčené přírody s omezenými zásahy člověka prospěšná? A co by vzkázali ostatním obcím, které by se v budoucnosti mohly rovněž dotýkat hranic nově vytvořených národních parků? Jan Pokorný se ptal kandidátů do komunálních voleb v Krásné Lípě. 

Hosty debaty byli:

  • Jan Kolář, starosta Krásné Lípy, lídr kandidátky Sdružení 2022;
  • Miroslav Řebíček, lídr kandidátky Volby pro Lípu;
  • Jana Chvátalová, KSČM.

Jako nezávislý odborník se diskuse na dálku zapojil Michal Hošek, prezident celoevropské asociace chráněných území Federace Europarc.

Proč dotčené obce nešetří kritikou Správy Národního parku České Švýcarsko? Co je nutné udělat, aby se situace neopakovala? A co může vedení města Krásná Lípa udělat s mírným, ale setrvalým odlivem obyvatel? Poslechněte si celou debatu.

Vše z volebního vysílání Radiožurnálu a Plusu na jednom místě. Podívejte se na předvolební debaty s komentátory i kandidáty. Sledujte s námi první volební výsledky a poslechněte si analýzy odborníků. To vše na našem webu Volby 2022.

Volby 2022
autoři: Jan Pokorný , opa

Související